Již potřetí se dnes sejdou k jednání noví táborští zastupitelé, a to v 15 hodin v zasedacím sále Tabačky na Husově náměstí. Jedním 
z bodů je první část rekonstrukce tohoto náměstí za zhruba 20 milionů. Na výzvu ministerstva vnitra má Tábor zrušit svou vyhlášku, která dopravcům ukládá povinnost při převozu sypkého materiálu tento minimálně zakrýt plachtou. I o tom budou zastupitelé hlasovat.

Po celý týden pokračují zápisy do prvních tříd, zítra je začínají školy v Želči, Choustníku a Košicích.

Také zítra představí Národní památkový ústav v Českých Budějovicích veřejnosti knihu Krajinář Ferdinand Runk (1764 – 1834) autorky Máji Havlové. Výpravná publikace se 154 barevnými fotografiemi přibližuje život 
a především dílo freiburského rodáka a absolventa vídeňské akademie Ferdinanda Runka. S jeho díly se dodnes setkávají návštěvníci státních hradů 
a zámků Český Krumlov, Hluboká, Třeboň, Lednice 
a Šternberk na Moravě. Národní památkový ústav tak poskytne veřejnosti další monografii z knižní produkce, která doplňuje v posledních letech činnost památkářů. Jedná se o publikace věnované významným stavbám, osobnostem a dalším zajímavým tématům v regionu v oboru památkové péče a historie.

Částka vybraná při velešínském Adventním trhu se spolu s Charitativním bazárkem přiblížila k 50 000 korun. Rozdělí se na tři díly. První bude věnován postiženému Nicolasi Pikhartovi. Druhý dostane Charita Kaplice, jež ve Velešíně obstarává pečovatelskou službu i nízkoprahové zařízení. Třetí půjde na arteterapii pro sociálně slabší. Výtěžek bude předán v kinosále v úterý v 17 hodin.

V Divadle Oskara Nedbala 
v Táboře se ve středu od 19 hodin koná 12. ročník koncertu mladých pěveckých talentů.

Promítání historických filmů z plavby kuriózních plavidel ve Vyšším Brodě 
a beseda s organizátory u příležitosti výstavy historických fotografií z plavby, kterou je možné navštívit v Kulturním a informačním centru v Horní Plané, se uskuteční ve středu 
v 18.30 hodin v hornoplánské kavárně U Tří koček.

Úsměvy Iva Šmoldase, tak se jmenuje zábavný večer se známým českým básníkem, překladatelem, scenáristou, publicistou, redaktorem, nakladatelem a moderátorem, který zhlédne publikum ve čtvrtek od 18 hodin ve velešínské výstavní galerii Jakub. Akci zpestří vtipný doprovod písničkáře Pepy Štrosse.

V pátek odpoledne a v sobotu dopoledne se na obou milevských základních školách uskuteční zápis do prvních tříd. Obě školy předpokládají, že stejně jako loni otevřou po dvou prvních třídách.

Také v pátek ve 14 hodin se pro budoucí prvňáčky a jejich rodiče otevřou dveře všech základních škol v Prachaticích a ZŠ TGM ve Vimperku. Ve všech se totiž konají zápisy dětí do prvních tříd. K zápisu mohou budoucí prvňáčci také v sobotu dopoledne.

Od pátku do neděle se v Jindřichově Hradci na náměstí Míru opět po roce představí ledosochaři při akci Sochu! Sochej! Sochejme! Diváci se mohou těšit na to, že bude přímo na náměstí vystavěn unikátní chrám z ledových kvádrů, který poslouží i jako kulisa pro plánované divadlo.

Ve Veselí nad Lužnicí se 
v sobotu uskuteční závody šneků afrických, program spolu s přednáškou o jejich chovu začne v kulturním domě v 9 hodin.

V Evangelickém tolerančním areálu v horním kostele ve Velké Lhotě se v sobotu od 14 do 16 hodin koná Spirituálový workshop, kde si každý může přijít vyzkoušet zpívání v pěveckém sboru pod vedením členů komorního pěveckého sboru Festivia Chorus.

Neděle bude opět patřit hraní na kantely. Uskuteční se v pobočce Šmidingerovy knihovny Strakonice v budově Za Parkem od 18 hodin.