Favorit z husitského kraje splnil papírový úkol: vyhrál 3:1. Minimálně dvě třetiny měl zápas plně pod kontrolou a nebýt neproměněných šancí, mohl zvítězit mnohem výrazněji. Například šance Nešického v 90. minut, kdy dostal nalitý balon na penaltu a přestřelil, by mohla v mistrovské soutěži mrzet. Písek podal sympatický, bojovný výkon, při němž vyrážel k nepříjemným dobyvatelským brejkům.

Nešický z FCT divákům ukázal svou dovednou kopací techniku už v 10. minutě. Po hrubce v písecké defenzivě Javorek vysunul právě hráče číslo 7 a ten nádhernou ranou na zadní tyč skóroval. Od pravé vertikály se míč odrazil a rozvlnil štrikovanou výplň kovové konstrukce – 0:1. Fotbal se divákům líbil, měl tempo, aktivnější hosté přidali druhou branku těsně před půlí. Druhou asistenci si připsal Javorek, jenž vypálil, brankář Rondzik vyrážel a Cikův oblouček už skončil v bráně – 0:2. 

Ačkoli šlo o generálku, oba týmy ve druhém poločase hodně střídaly. Fotbal už nebyl tak lahodný, spíše nepřesný. Přesná ale byla hlavička Džafiče, který byl u míče první v 65. minutě po centru Hanzlíka – 0:3.

Písek snížil v 69. minutě z penalty Šlehoferem, který potrestal nešikovný faul Cíferského v pokutovém území – 3:1. Brankář Toma vystihl směr, ale míč mu projel po tělem. Krátce předtím hráči ve žlutých dresech nastřelili břevno, od něhož šel míč kamsi na čáru, ale gól to podle všeho nebyl.

Posledních dvacet minut se Písek snažil o kontaktní gól a Táborsko o navýšení skóre. Ani jedna strana svého cíle nedosáhla.
Už za týden to oběma týmům vypukne naostro. Táborští pojedou do Olomouce B, Písek přivítá Benešov.

FC Písek - FC MAS Táborsko 1:3 (0:2)
Branky: 68. Šlehofer (11) - 10. Nešický, 45. Ciku, 65. Džafić.
Rozhodčí: M. Novotný - Matyš, F. Sebera.
Bez karet.
Diváků: 200.

FC Písek: Rondzik (46. Satrapa) - Sajtl (78. Kočí), Rendla, Kalášek (76. Holub), Řehák - Voráček, Milec, Šlehofer, Zeman (63. Ježdík) - Němec (68. Zušťák), Řezáč (76. J. Held).

FC MAS Táborsko: Toma – Juroška (74. P. Pilík), Mráz, Cíferský, Hanzlík - Sladký (66. Kočí) – Džafić, Javorek (64. Kučera), Nešický, Ciku (75. Presl) - Froněk (56. Valenta).

Hodnocení trenéra FCT Petra Frňky:
„Byla to typická generálka, během níž se nikdo nechtěl zranit, přitom jsme se snažili hrát. Zápas jsme chtěli odehrát v dopoledním čase kvůli příštímu termínu, kdy budeme mít utkání s Olomoucí také dopoledne. Hřiště bylo mírně utáhlé, míče skákaly. Maličko nám to znehodnocovalo naši hru. Tři góly jsme dali, ale dost jsme toho dneska také zahodili. Příležitostí na to dát další branky jsme měli hodně. Soupeř předvedl snaživý, houževnatý fotbal, kdy nás prověřil z brejků. Jsem rád, že druhé utkání s námi byl Honza Juroška, se kterým počítáme. Mohl si zvyknout na tým, tým na něj. Na pětatřicet minut se na hřiště dostal Tomáš Valenta, který se k nám připojil také poměrně nedávno. Jsem rád, že jsem ho mohl znovu vyzkoušet. Zkoušeli jsme také nahoře na hrotu jinou alternativu než Džafiće. Musíme to tahle řešit do té doby, než se nám uzdraví Linhart. Nemáme koncového útočníka. Postavili jsme tam proto Tomáše Froňka, který celkem v dnešním testu obstál. Na poslední chvíli jsme si chtěli otestovat pár variant, jak můžeme hrát. Zápas jsme měli víceméně pod kontrolou. Brejky soupeře jsou vždy nepříjemné. S tím počítáme, že na nás soupeři hrají brejkově. Ukázalo se, že důležitou figurou v naší sestavě je Martin Sladký. Když odešel ze hřiště, tak jsme kontrolu na hřišti před stopery trochu ztratili, nechali jsme se přetlačit. Ve fotbale má být vidět rozdíl ve snaze získat první a druhý odražený balon. Často nerozhoduje, jak kdo umí kopat, ale jak je odolný, jak je ochoten podstupovat bolestivé věci. Když odešel Martin, tak nám hra začala trochu skřípat."