Je štíhlá, vzdušná, vysoká přes 25 metrů. Hlavně je kovová a už neshoří. Nová rozhledna Hýlačka se na svět rodila 3,5 roku. Teď byla Klubem přátel rozhleden prohlášena za třetí (organizátor poslal nové sčítání, takže opravujeme pořadí ze 4. místa na třetí) nejhezčí rozhlednu, které v republice začaly fungovat v loňském roce. O vítězství usilovalo celkem 21 výhledových staveb a rozhodlo o něm hlasování.

„ O soutěži pochopitelně víme, ale když to není první místo, tak i třetí je krásné a jsem rád," vtipkoval předseda táborských turistů, kterým větrovská rozhledna patří, Radek Přílepek.
Po totálním požáru původní věže na Nový rok 2012, hned spustili přípravy na stavbu nové. Kus života Radku Přílepkovi vzalo financování stavby a také architektonická soutěž, kdy veřejnost původně vybranou podobu odmítla. „Nic horšího nás v klubu zatím nepotkalo, bylo to časově hodně náročné a kdyby nám nepomohli všichni dárci a úřady, tak by se nám to nepodařilo," připouští.

Za vítězku hlasující v anketě označili rozhlednu Fajtův kopec, stala se tak nejpovedenější z vyhlídkových věží v České republice otevřených během loňského roku. Rozhlednu roku hledal celostátní Klub přátel rozhleden již podruhé. Věž ve tvaru šroubovice postavená dle návrhu architektů Václava Hlaváčka a Jáchyma Peška obdržela v anketě 212 hlasů. K popularitě vítězné stavby možná přispěla i skutečnost, že ji má na očích každý řidič jedoucí po dálnici D1.

Na stříbrné příčce se usadila Salaš u Velehradu na Uherskohradišťsku. „Jde sice o místo jen s výhledem jedním směrem, ale pravděpodobně zaujala originální stavbou připomínající hasák či dvě sedmičky proti sobě," zamýšlí se místopředseda klubu Pavel Gejdoš, jenž kritizuje, že investoři poslední dobou staví rozhledny, jak přes kopírák a že dochází i k plýtvání veřejnými penězi z dotací na leckdy předražené rozhledny i na naprosto zbytečných místech.

Originální je podle jeho slov i rozhledna na bramborové - čtvrté pozici, a sice Rýdův kopec u Děbolína v sousedním Jindřichohradecku. „Pozoruhodně kombinuje zděné, dřevěné i kovové části, a to včetně dvou různých schodišť," popisuje její podobu.

Po přepočítání se Hýlačka posunula na krásný bronz. 
V současné době je možné zdolat 136 schodů a rozhlédnout se do okolí každý den do 16 hodin. Jak se bude prodlužovat den, prodlouží se i čas pro Hýlačku, v létě až do osmi večer. Navíc na vás na horní plošině čeká dalekohled, který pohled prodlouží.
Stavba nové rozhledny na Větrovech vyšla na bezmála osm milionů korun.