Jednatel Technických služeb Tábor Michal Polanecký upřesnil, že vedle již zavedené platby pomocí textových zpráv z telefonu si nové přístroje poradí i s běžnou platební kartou od bankovního účtu, s kontaktní i bezkontaktní. V budoucnu zvládnou i další přednastavené funkce, které ale nyní Tábor nespustí.

„Ty totiž vyžadují chytré aplikace do telefonů, které Tábor zatím nemá. Myslím ale, že v horizontu jednoho dvou let bychom je mohli zavést,“ tipuje jednatel společnosti Michal Polanecký s tím, že rozšíření se pak bude týkat evidence parkování podle registračních značek, což umožní připlacení si na dálku.

ilustrační foto
V Opařanech hořela dílna a střecha domu

S ohledem na budoucnost tak již nyní budou automaty vybavené zatím nefunkční indukční klávesnicí, která jednou město zbaví problému. „Indukční klávesnice reaguje jen na dotyky prstů a v zimě odbourá zamrzání tlačítek pro výdej lístku. To se nám stávalo letos při velkých mrazech, kdy nám až šestina přístrojů zkolabovala a nevydávala lístky,“ upřesnil Michal Polanecký.

Je také přesvědčen, že nový způsob úhrady si u řidičů získá stejnou oblibu, jaké se těší SMS, jejichž počet každým měsícem roste.
Mají totiž velkou výhodu, a sice dovolují řidiči ovládat parkovací automat na dálku.

Daniel Bartoš z Tábora. Přišel na svět jako druhý syn v rodině 10. dubna v 7.49 hodin. Vážil 2950 gramů, měřil 49 cm a bráškovi Davídkovi je rok a sedm měsíců.
Právě jsme se narodili

Pokud například sedíte v čekárně u lékaře a na telefonu vidíte, že předplacený tarif na parkovišti se vám krátí, můžete si přímo z čekárny platbu prodloužit. To je možné díky prvotnímu zadání registrační značky auta, čímž si automat zapamatuje číslo telefonu, z něhož zpráva odešla.

Právě o tuto výhodu řidiči ale přijdou, pokud na nových automatech zaplatí bankovní kartou. Prodlužování platby na dálku tak ještě nějaký čas zůstane výsadou textových zpráv.

Stávající dodavatel parkovacích automatů současné dosluhující typy v Táboře nahradí za nové na vlastní náklady.