17:03 hodin - Bohužel, středa, jako den plný nehod, stále nekončí. K dalším nehodám došlo na Českokrumlovsku. Zatímco policisté řešili nákladní automobil, který havaroval u Chvalšin a skončil v příkopu, hlášena byla další nehoda. Ta už si narozdíl od té dřívější vyžádala zranění osob. K této druhé nehodě došlo po půl čtvrté odpoledne na silnici 39 u obce Dolní Třebonín u STK. V uvedeném místě havarovala tři osobní vozidla.

Asi nejzávažnější byla nehoda u Tvrzic na Prachaticku, kde se střetla dvě osobní auta a na několik hodin byla zavřená silnice. Na místo byla povolána také letecká záchranná služba. Při nehodě se střetl osobní automobil peugeot s transportérem. "Příčinou bylo podle všeho nedání přednosti v jízdě Z místa byla letecky převezena zraněná účastnice nehody, škoda byla vyčíslena na zhruba čtyři sta tisíc korun," uvedla Martina Joklová, prachatická policejní tisková mluvčí. Vozovka byla po 13. hodině opět průjezdná.

Na Českokrumlovsku v serpentinách u Netřebic havaroval jezdec na motokole. Podle policejní mluvčí Lenky Pokorné cyklista narazil do svodidel a zranil se. "Nakonec nežádal o lékařské ošetření," uvedla s tím, že šetření nehody ukázalo vliv alkoholu. "Cyklista nadýchal přes dvě promile," dodala. .

Další nehoda se stala mezi Českým Krumlovem a Větřním. "Vozidlo peugeot při průjezdu zatáčkou na mokré vozovce dostalo smyk, sjelo na krajnici a převrátilo se na bok," popsala Lenka Pokorná. Doplnila, že se dvě osoby zranily a škoda je 40 tisíc. 

Před 11. hodinou se před restaurací Na Rozhledně na Hradišti v Písku srazily dva osobní automobily. Podle informací policejní mluvčí Lenky Krausové se nikomu nic nestalo, ale nehoda si vyžádala částečné omezení dopravy v podobě neprůjezdného jízdního pruhu. "Jedno z vozidel čekalo na odtah," dodala.

Dvě havarovaná vozidla jsou také na náměstí J. A. Komenského v Blatné na Strakonicku. Nehoda je bez zranění.