Před obnovou kulturní památky Starého zámku v Borotíně se usadila náboženská obec Církve československé husitské v Chotovinách. Ta peníze využije na pořízení nového zvonu. Celkem si v této kategorii deset nejúspěšnějších účastníků díky veřejnému hlasování rozdělilo sto tisíc korun. Pro Borotín to přitom nebyl první úspěch v této anketě. Pět tisíc korun si z dělení odnesl i v loňském roce.

Barokní statek u zříceniny hradu Borotín.
Borotínský Starý zámek skončil šestý a získal podporu, Šelmberk na ni nedosáhl

Finančně neúspěšnější ukončenou sbírkou se za loňský rok v šestém ročníku klání stala sbírka Nadačního fondu Českého rozhlasu, která více než 900 tisíc poskytne na úhradu nákladů spojených s obnovou požárem zničeného objektu Libušín na Pustevnách. V kategorii, v níž dvě želízka má Táborsko, se vítězem stala římskokatolická farnost Bozkov, která zachraňuje vzácné varhany. V této kategorii byla silná konkurence, celkem se do ní zapojilo 190 sbírek a jen deset z nich se mohlo podělit o bonus 100 tisíc korun. Cenu redakce Propamátky pak získala veřejná sbírka Národního technického muzea na obnovu kolotoče na Letné. 

Soutěž upozorňuje na příběhy památek, které se daří zachránit hlavně díky veřejným sbírkám. Vyhlášení vítězů se konalo v úterý v refektáři pražského dominikánského kláštera.