Než se parket zaplnil tanečníky, patřila pozornost sportovcům, kterým se loni nejvíce dařilo. Každý klub nominoval na ocenění svého nejlepšího reprezentanta.


Za lehkou atletiku se jím stala Michaela Holcová, žákyně šesté třídy, která se sportu věnuje od šesti let a nejvíce jí sedí běh.


Titul nejlepší gymnastka si zasloužila prvňačka Dominika Bínová, která ke gymnastice přidává i in-line brusle, plavání nebo i hru na flétnu.


V krasobruslení se loni nejvíce dařilo sedmileté Nikole Jindrové, loni si vybruslila první a druhé místo v republikových pohárových závodech a nezapadla ani v mezinárodním závodě ISU. Věnuje se i tenisu nebo plavání a atletice. V dětské atletické lize obsadila loni 2. místo.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Kam o víkendu do kina


Nejlepším stolním tenistou se stal Ladislav Dobiáš, který se hře věnuje čtyři roky a loni ve své kategorii obsadil 1. místo v kraji a aktuálně je osmý v republice.


V kategorii mladších volejbalistů zvítězila gymnazistka Karolína Jirsová, mezi jejíž silné stránky na palubovce patří všestrannost, je oporou týmu juniorek KP a žen v OP.


Tenisový klub nominoval na titul Renátu Bicerovou, která v současné době hraje za A tým Soběslav. Své zkušenosti již předává mladší generaci.


Nejlepší florbalistkou se v pátek stala brankářka Jana Pavlíková, členka ženského týmu, jemuž vychytala 1. místo ligy žen. V klubu působí i jako šéftrenérka.


S titulem nejlepší šachista odcházel z plesu Bohumil Lenc, jenž kromě vlastního hraní organizuje i činnost oddílu.


Milan Blažek je nejlepším sportovcem klubu aikida, v tomto sportu je nositelem technického stupně 4. kyu.


Basketbalová rada již poněkolikáté ze svého středu vybrala Pavla Snášela.


Mezi kuželkáři září Alena Dudová, dlouholetá členka oddílu, která se každý rok účastní mistrovství kraje i okresu a letos postoupila i MČR seniorek.

ČTĚTE TAKÉ: Hokej je můj život, říká Radek Dvořák, nejslavnější odchovanec Tábora

Volejbalistou roku 2016 se stal Zdeněk Hanzálek, jenž je oporou místního oddílu již řadu let.


Na zeleném trávníku se loni nejlépe vedlo útočníkovi Martinu Dvořákovi, profesionálnímu hráči z Kamenice nad Lipou. V sezoně 2015/16 nastřílel 14 branek.


Ledu v loňském roce vládl Miloš Schejbal, jenž si hokej vyzkoušel i za mořem, konkrétně v kanadské Ontarijské lize. S číslem 69 byl vidět nejčastěji na postu centra.


Vyhlašování a oceňování nejlepších sportovců zpestřila i vystoupení místních děvčat z taneční skupiny Žába, mažoretky a roztleskávačky.

VĚDĚLI JSTE, ŽE: Fotograf David Peltán prožívá dosud největší profesní úspěch