Jde o půdu pod a kolem domu za poliklinikou na Budějovické ulici, která patří nemocnici. Starosta totiž chce mít před startem městské stavby seniorského centra u nemocnice se zdravotnickým zařízením dobré sousedské vztahy. Vypořádání pozemku je bez přehánění možné označit jako jedno z nejdelších v historii. Tábor se jím nepravidelně zabývá od roku 2005 a vystřídaly se na něm už čtyři politické garnitury.
Vše začalo v roce 2005, kdy se okresní nemocnice transformovala v akciovou společnost. Městu nejprve navrhla směnu svých pozemků pod bytovým domem za městské okolo zubatky. Zastupitelé s návrhem napoprvé nesouhlasili. O tři měsíce později, v závěru roku 2005, se karta obrátila a město Jihočeský kraj, tehdy správce okresní nemocnice, ke směně samo vyzvalo. Tentokrát ale zase neuspěl Tábor.
Netrvalo však dlouho a znovu se se směnou připomněl. To už byla nemocnice akciovou společností a na radnici se vyměnilo vedení. Psal se rok 2007 a město žádalo o směnu.

Po celém roce - v únoru 2008, byla s doplatkem rozdílu ceny mezi subjekty dohodnuta, nicméně úspěch se nekonal. Táborští zastupitelé k novému návrhu vypořádání nepřijali žádné usnesení.

Pak se tahu ujala opět nemocnice a v červenci 2009 opět požádala o směnu. K posunu a uzavření dohody ovšem opět nedošlo, neboť ani tentokrát zastupitelé nepřijali ani kladné ani záporné usnesení a když přišla na jednání těsně před Vánoci 2009, ani se nedostala ke slovu, neboť ji překladatel stáhl z programu.

Místostarostka Olga Bastlová v popisu historie vypořádání pozemků musela přeskočit rok a půl. Až po další výměně složení radnice a zastupitelstva se v dubnu 2011 strany k pozemků zase vrátily. To když nemocnice Táboru nabídla, aby si odkoupil její vnější areál. Tento nápad odmítli už radní a před zastupitele přišli s návrhem na odkoupení pouze těch pozemků, které slouží jako veřejné.

Po zaměření dotčených pozemků v nemocnici se věcí zastupitelé zabývali o prázdninách v roce 2012, ale zelenou mu nedali. Vymínili si znalecký odhad ceny.

S cenovým návrhem města představenstvo i dozorčí rada nemocnice vyslovily souhlas a pozemky v únoru 2013 opět putovaly před zastupitele, ale opět byly staženy z jednání s požadavkem, aby radní ještě dál s nemocnicí vyjednávali. Ta ve snaze dojít konečně ke shodě učinila ústupek a ze směny vyjmula pozemky pod opěrnou zdí u bytového domu, která v té době byla v dezolátním stavu. Dohoda zněla, že o jejich převodu budou později jednat samostatně. Cena těchto pozemků činila 480 tisíc.

Směna zbývajících pozemků se pak konečně na základě usnesení zastupitelů ze srpna 2013 realizovala.

Stávající světelná kostka.
Schváleno: táborský zimní stadion bude mít nad ledem novinku

V současné době, kdy od roku 2014 sedí v zastupitelstvu i na radnici již počtvrté jiní lidé, nemocnice projevila zájem o dokončení vypořádání a tedy převod půdy pod již jejími náklady opravenou zdí, a to za cenu 440 tisíc včetně zmíněné opěrné zdi.

Jan Babor se na konci května sice snažil cenu snížit na 200 tisíc, ale zřejmě zapůsobila starostova slova o čistém stolu, takže jeho protinávrh nedostal potřebný počet hlasů. Pro původní cenu 440 tisíc hlasovalo 17 z pětadvaceti přítomných zastupitelů. Anabáze trvající 12 let se tak dostala do cíle.