2.1. Hýlačka lehla popelem
Tábor – Osmnáctimetrová rozhledna Hýlačka na Větrovech nepřežila silvestrovskou noc. Oheň ji zasáhl v celém rozsahu, takže hasiči museli strhnout i zachovalé zbytky konstrukce, protože hrozilo její zřízení. Škoda byla předběžně vyčíslena na milion korun. Požár téměř sto let staré rozhledny byl hasičům nahlášen na Nový rok před půl šestou ráno.

3. 1. Tábor si připsal prvního Jihočecha
Tábor – Minutu po silvestrovské půlnoci se v táborské porodnici narodila Natálie Truhlářová z Tábora. Stala se prvním jihočeským miminkem roku 2012. Prvního ledna se v Táboře narodilo pět dětí.

11. 1. Řepka prožil první den na jihu
Jižní Čechy – Bývalý stoper fotbalové Sparty Praha Tomáš Řepka podepsal smlouvu na rok a půl s českobudějovickým Dynamem. To ulovilo zřejmě největší přestupovou rybu letošního roku. „Jsem Budějovicím moc vděčný za to, že mi daly šanci pokračovat v lize," vyjádřil se Řepka a přiznal, že poté, co ze dne na den Plzeň odstoupila od téměř najisto dojednaného smlouvy, málem s fotbalem skončil. Okamžitě na to zareagovaly Budějovice a Řepka teď bude usilovat, aby jim to vrátil.

12. 1. Do automatů nalil žíravinu
Bechyně – Fungl nové parkovací automaty na bechyňském náměstí po pár dnech provozu zničil vandal. Městu vznikla škoda 368 tisíc korun. Neznámí útočníci do všech čtyř přístrojů nalili žíravinu a ještě je postříkali sprejem. Na jejich dopadení vypsala radnice odměnu 10 tisíc korun. Starosta Jaroslav Matějka se domnívá, že šlo o cílený útok, na nějž se pachatel pečlivě připravil a také jeho postup nahrává tvrzení. Přesně věděl, kam žíravinu nalít a tím automat zničit.

13. 1. Muzeum koupilo unikátní dílo
Tábor – Husitské muzeum pořídilo do svých sbírek dvě vzácné, pozdně gotické deskové malby. Je na nich znázorněn výjev upálení Jana Husa. Oltářní křídla z Roudník koupilo muzeum za 4,5 milionu korun. Peníze poskytlo ministerstvo kultury. Křídla mají statut kulturní památky.

19. 1. Falešná gynekoložka v Bechyni
Bechyně – Jihočeští kriminalisté prověřují podvodnou praxi. Ženu, která užívala titul MUDr. a vydávala se za gynekoložku se specializací na neplodnost, zadržela policie. Podle ní se za lékařku pouze vydávala. Ordinaci si otevřela v paneláku v Libušině ulici teprve 9. ledna. Podle ČTK jde o Slovenku Sandru Svobodovou, která si před časem změnila pohlaví.

28. 1. Muzeum čeká další stěhování
Bechyně – Hasičské muzeum na dlažbě neskončí, dostalo totiž vlastní dům u nádraží. Nejdřív židovská synagoga, pak budova městského muzea a nyní bývalá sýpka u nádraží. To je putovní cesta prvního Hasičského muzea v republice. Do roka se přestěhuje do objektu, který pro něj za čtyři miliony koupilo krajské hasičské sdružení. Odvrátilo tak hrozbu konce muzea v Bechyni.

31. 1. Unikát pro Tábor: MS potřetí
Tábor – Vyšlo to už potřetí, a to v historii pořádání MS v cyklokrosu nebývá zvykem a takovým kouskem se nemůže pochlubit žádné jiné město. Tábor potřetí uspořádá světový šampionát, pojede se v roce 2015.