Rok 2015 byl pro město Mladá Vožice, dle mého názoru, velmi úspěšný. Jako největší počin pokládám vyřešení lékárenské péče ve městě, protože stávající lékárna ve městě bez náhrady skončila. Město a jeho rozsáhlé spádové okolí se tak ocitlo bez lékárny, což se ale povedlo během měsíce vyřešit.

Rovněž si velmi vážím vyřešení nedostatku kapacity předškolního zařízení, kdy za pomoci dotace z MŠMT došlo k navýšení míst ve školce tak, aby mohli být uspokojeni všichni žadatelé. Dokončena byla také technická infrastruktura v nové ulici Pacovská, kde již probíhá velmi intenzivní individuální stavební činnost na dvaceti stavebních pozemcích. Zrealizovali jsme nové záchytné parkoviště v ulici Obětí nacismu, ta prošla rovněž celkovou opravou – obnovou vodovodu a kanalizace, položen je nový asfaltový koberec.
Opravili jsme rovněž místní komunikaci Lipová – stejně jako u ostatních ulic jsme nejprve obnovili vodohospodářskou infrastrukturu, poté povrch komunikace. V rámci oprav chodníků v Táborské ulici došlo k výměně povrchů těchto ve městě zřejmě nejfrekventovanějších chodníků. 

V neposlední řadě jsme za pomoci dotace z Operačního programu Životní prostředí zateplili objekty radnice. V místních částech jsme například opravili komunikace v Janově. Dále jsme připravili projekty na přesun autobusových zastávek v Táborské ulici, opravy místních komunikací Matěje z Janova, Voračického předměstí a Zahradní.

Projektová dokumentace je před dokončením také na nové záchytné parkoviště v oblasti bytových domů v Doudlebské ulici. Dalšími projekty, které jsme připravili k realizaci nebo k podání žádostí o dotace jsou zateplení bytových domů v majetku města v ulici Souhradí a Domu s pečovatelskou službou.
Dále jsme ve spolupráci s vedením školského zařízení připravili projekt na rozšíření kapacity ZŠ o odborné učebny. Zde budeme velmi bedlivě sledovat výzvy k předložení žádostí o dotace z Integrovaného regionálního operačního programu.

Oprava sídliště

Na konci roku jsme dále finišovali s ukončením první etapy revitalizace sídliště Souhradí, akci dokončíme na jaře příštího roku. Dále jsme koncem roku začali realizovat zpevněnou plochu pro zlepšení bezpečnosti provozu před objektem mateřské školy. Do příštích let hledíme s optimismem a budeme chtít navázat na vše pozitivní z minulých let. 
Velmi důležité budou dotační aktivity v novém programovacím období, jež se pomalu rozbíhá.

Jaroslav Větrovský

Jaký jste měli ve Vožici rok?

Renata Břendová: Rok je docela dlouhá doba, takže vždycky se stane něco pozitivního i negativního. Ve Vožici jsem ale spokojená, protože to není zas tak rušné město. Nějaká kultura tu je, teď jsme třeba byli jednou na plese, ale jinak moc nestíhám někam chodit, protože celý den strávím v práci. Jinak bych ale neřekla, že tu něco výrazně chybí.

Milan Vytlačil: Rok 2015 pro mě zas tak úspěšný nebyl, protože byl občas někdo z rodiny nemocný. Jinak se ale těším z vnoučátek. Ve Vožici se mi žije docela dobře, loni jsem měl například radost z bazénu, tím spíš že bylo na koupání počasí. Taky mám radost, že se rychle vrátila lékárna. Nedá se ale říct, že by mi tu něco chybělo.

Marie Kostrounová: Můj rok 2015 byl výborný. Konečně jsem po deseti letech znovu zakotvila ve Vožici. Žila jsem tu sice celý život, s výjimkou těch deseti let, ale teď jsme se tu usadili konečně natrvalo. Mám k tomu městu vztah. Líbí se mi tu třeba nové koupaliště. Není nic, co by mi tu chybělo.

Petra Procházková: Rok 2015 pro mě byl docela dobrým rokem. Ve Vožici jsem spokojená, žije se mi tu docela dobře. Máme tu nákupní středisko, doktory, školu a nikam nemusíme dojíždět. Na druhou stranu, když chceme za přírodou, máme ji hned za domem. Super je i bazén, je moc dobře, že ho otevřeli, protože se tu nedalo, kde vykoupat.

Zdeněk Kostroun: Řekl bych, že můj rok 2015 byl docela úspěšný a jako Vožičák můžu město jen chválit, hlavně za změny za poslední dobu. Využívám tu třeba bazén, když je čas a jsou tu i hospody, zábavy a divadlo. Jsem docela nenáročný člověk, takže se nedá říct, že by mi něco vyloženě chybělo. V malém tu všechno je.

Pavla Kubálová: Můj rok 2015 byl asi lepší, než ten předchozí a docela úspěšný, i když se nic zásadního nestalo. Ve Vožici jsem docela spokojená. Líbí se mi tu fotbalové hřiště, protože jsem docela velká fotbalová fanynka. Za kulturou zase tolik nechodím, ale teď jsem byla třeba na hasičském plese. Jinak si nevybavím nic, co by mi tu chybělo.