Čtyřiaosmdesátiletý muž odešel k lékaři a do současné doby se nevrátil domů, ani o sobě nepodal žádnou zprávu. Táborští policisté proto žádají veřejnost o pomoc a spolupráci pří jeho hledání. "Pohřešovaný senior odešel z domova v pondělí 19. října 7. 30 hodin ráno a vzhledem k tomu, že se do současné doby nevrátil a nepodal o sobě žádnou zprávu, obrátila se jeho manželka o pomoc na policii," uvedla mluvčí jihočeských policistů Lenka Kozoňová.

Jan Hrnčárek je zdánlivého stáří 80 - 85 let,  vysoký je 160 cm, má šedé krátké vlasy, husté šedé obočí a šedé oči. V době odchodu z domova měl na sobě světlou bundu, tmavé kalhoty, černé polobotky a na hlavě hnědou čepici imitace kožešiny. Muž má s sebou doklady a deštník, mobilní telefon však u sebe nemá. Pohřešovaný senior se hůře pohybuje.

Policisté se obrací i na řidiče hromadných dopravních prostředků, ale i osobních a nákladních vozidel, aby se obrátili s informací na policii, pokud seniora vezli. Doposud provedená šetření a opatření nepřinesla žádné konkrétní poznatky.

Jakékoliv informace k uvedené osobě sdělte policistům v Bechyni na jejich služebně, na telefonním čísle 974 238 750, stejně jako táborským kriminalistům na telefonní číslo 974 238 336 nebo na linku 158.