VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Peníze se o Silvestru nesypaly

Táborsko - Oslavy konce roku nepřinesly do pokladen restaurací kýžený zisk. Návštěvníci více šetřili

2.1.2013 1
SDÍLEJ:

Lidé na Silvestra příliš neutráceli.Foto: Lucie Janečková

Bujaré oslavy na konci starého roku nepřinesly do restaurací na Táborsku kýžený zisk. Deník oslovil majitele pohostinství a všichni se shodli na tom, že lidé na Silvestra šetřili.

„Měli jsme uzavřenou společnost asi šedesáti osob. Každý rok po půlnoci ale dveře restaurace otvíráme a na panáka či pivo si k nám zajdou i lidé z ulice. Obvykle jich bývaly desítky. Teď jich bylo jen pár," hodnotil silvestrovské oslavy jednatel restaurace U Dvou koček v Táboře Josef Svatek.

Dodal, že na tržbách byl znát také dřívější odchod štamgastů. „Ještě na konci roku 2011 u nás návštěvníci vydrželi do ranních hodin. Nyní odcházeli kolem půl třetí," popisuje Josef Svatek s tím, že právě na tom je vidět útlum oproti předchozímu roku.
Stejný názor sdíleli také Martin Ronge z táborské restaurace Braník a provozovatel restaurace Pivovarský dvůr ve Veselí nad Lužnicí Jaroslav Novák.

„Když jsem to spočítal, došel jsem k názoru, že lidé utráceli méně," řekl Jaroslav Novák, k němuž do pivnice přišlo nový rok přivítat asi čtyřicet především stálých hostů.

To, že štamgasti spíše šetřili, než rozhazovali, potvrdil i Milan Kozel, který poslední den v roce vyrazil do jedné z bechyňských restaurací.

„Na konci roku 2011 jsem v baru nechal asi tisíc korun. O tomto Silvestru jsem se však mírnil. Útratu jsem spočítal asi na pět set korun. Kupoval jsem si veskrze jen pití a také něco k němu na zakousnutí," vysvětlil.

Nižší silvestrovskou tržbu měli také v Café & Baru Havana v Táboře. „Možná je to tím, že lidé se bojí, co jim nový rok přinese a zbytečně proto nerozhazují," konstatovala majitelka Hana Hořejší.

Podle ní návštěvníci poslední den v roce zůstávali u klasického pití, z tvrdého alkoholu si vybírali dražší rum, z jídla si objednávali hlavně steaky či tatarské bifteky.

Jaký rok mají čekat majitelé restaurací letos, lze podle nich jen těžko odhadovat. „Vzhledem ke zvýšení daně z přidané hodnoty se postupně asi bude zdražovat jídlo a restaurace se pro lidi stane luxusem. Myslím, že většina z nich je ale ochotna připlatit si za kvalitu," dodala.

Autor: Lucie Janečková

2.1.2013 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Letní kino v Bělči se v pátek chystá na zahájení sezony.

Na Táborsku začíná sezona letních kin

Takhle to vypadá, když mají policisté den blbec.
AUTOMIX.CZ
45

Policie v nesnázích: kuriózní nehody strážců zákona

Nabízel padělky hodinek a parfémů

Tábor - Pochůzkový prodej, který je na území města Tábora zakázaný Tržním řádem, si v úterý zvolil jako formu přivýdělku jednapadesátiletý muž ze Slovenska.

Cyklo-běh proti drogám měl zastávku také v Táboře

Tábor - Cyklo-běh, největší kampaň proti drogám spojená se sportem, dorazila v pátek i do Tábora.

Do Jižních Čech přišly tropy, zvyšuje se nebezpečí požárů

Jižní Čechy - V pátek 23. června od 12 hodin platí pro Jihočeský kraj další výstražná informace ČHMÚ upozorňující na vysoké teploty. Vlna veder zasáhne celý kraj, teploty se budou pohybovat nad 30 °C. Ve stejný čas pak vstoupí v platnost další výstraha, a to na nebezpečí vzniku požárů.

Zemědělskému družstvu shořela sláma

Makov - Brzy rána začal v obci hořet sklad sena. Od čtvrté hodiny jsou na místě hasiči, kteří dostali plameny pod kontrolu až po několika hodinách.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies