VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Peníze se o Silvestru nesypaly

Táborsko - Oslavy konce roku nepřinesly do pokladen restaurací kýžený zisk. Návštěvníci více šetřili

2.1.2013 1
SDÍLEJ:

Lidé na Silvestra příliš neutráceli.Foto: Lucie Janečková

Bujaré oslavy na konci starého roku nepřinesly do restaurací na Táborsku kýžený zisk. Deník oslovil majitele pohostinství a všichni se shodli na tom, že lidé na Silvestra šetřili.

„Měli jsme uzavřenou společnost asi šedesáti osob. Každý rok po půlnoci ale dveře restaurace otvíráme a na panáka či pivo si k nám zajdou i lidé z ulice. Obvykle jich bývaly desítky. Teď jich bylo jen pár," hodnotil silvestrovské oslavy jednatel restaurace U Dvou koček v Táboře Josef Svatek.

Dodal, že na tržbách byl znát také dřívější odchod štamgastů. „Ještě na konci roku 2011 u nás návštěvníci vydrželi do ranních hodin. Nyní odcházeli kolem půl třetí," popisuje Josef Svatek s tím, že právě na tom je vidět útlum oproti předchozímu roku.
Stejný názor sdíleli také Martin Ronge z táborské restaurace Braník a provozovatel restaurace Pivovarský dvůr ve Veselí nad Lužnicí Jaroslav Novák.

„Když jsem to spočítal, došel jsem k názoru, že lidé utráceli méně," řekl Jaroslav Novák, k němuž do pivnice přišlo nový rok přivítat asi čtyřicet především stálých hostů.

To, že štamgasti spíše šetřili, než rozhazovali, potvrdil i Milan Kozel, který poslední den v roce vyrazil do jedné z bechyňských restaurací.

„Na konci roku 2011 jsem v baru nechal asi tisíc korun. O tomto Silvestru jsem se však mírnil. Útratu jsem spočítal asi na pět set korun. Kupoval jsem si veskrze jen pití a také něco k němu na zakousnutí," vysvětlil.

Nižší silvestrovskou tržbu měli také v Café & Baru Havana v Táboře. „Možná je to tím, že lidé se bojí, co jim nový rok přinese a zbytečně proto nerozhazují," konstatovala majitelka Hana Hořejší.

Podle ní návštěvníci poslední den v roce zůstávali u klasického pití, z tvrdého alkoholu si vybírali dražší rum, z jídla si objednávali hlavně steaky či tatarské bifteky.

Jaký rok mají čekat majitelé restaurací letos, lze podle nich jen těžko odhadovat. „Vzhledem ke zvýšení daně z přidané hodnoty se postupně asi bude zdražovat jídlo a restaurace se pro lidi stane luxusem. Myslím, že většina z nich je ale ochotna připlatit si za kvalitu," dodala.

Autor: Lucie Janečková

2.1.2013 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Podivují se obchodu s povolenkami

Ilustrační foto.

Na co zajít do kina

Fotbalisté Soběslavi našli v Sedlčanech studánku s divizní živou vodou

Soběslav – Úleva, radost, zadostiučinění, motivace do další práce… V hlavách soběslavských fotbalistů i trenérů se po druhém divizním střetnutí v Sedlčanech mísila celá řada příjemných pocitů.

Táborsko v Opavě sahalo po třech bodech, ale nakonec padlo 2:1

Opava - V rámci vloženého kola zavítal A tým FC MAS Táborsko na půdu slezské Opavy, kde po výborném výkonu prohrál 2:1.

Nominujte Deník v anketě Křišťálová Lupa 2017!

Nominujte Deník.cz do ankety českého internetu Křišťálová Lupa 2017! Díky vám bude mít Váš regionální Deník šanci dostat se do finálního hlasování v kategorii "Zpravodajství".

V sobotu rozezní parkán rock, ska i punk

Prachatice - Hospic music fest 2017 - nultý ročník jednodenního hudebního festivalu, odstartuje již tuto sobotu. Bavit se a pomáhat můžete od 13 do 22 hodin.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení