O pohár starosty obce Košice se utkalo celkem 38 družstev ve třech kategoriích. Děti do 15 let přijely hned ze 13 táborských obcí. Na start se tak postavili mimo místní požárníky také zástupci Tábora, Lomu, Hlavatců, Oltyně, Přehořova, Zhoře, Ústrašic, Jistebnice, Slap, Malšic, Želče, Nedvědic a Chrbonína.

Celé dopoledne bylo opravdu na co se dívat. Jeden požární útok střídal druhý, místy nestříkala jenom voda, ale také emoce. Děti si krátily čas ve skákacím hradu či tancem s oblíbeným moderátorem. Nechybělo ani občerstvení a chlazené nápoje.

ROZDĚLENÍ KOVŮ

K slavnostnímu vyhlášení pořadatelé přistoupili úderem 13. hodiny. Tři medaile vybojovaly domácí týmy. Zbylých šest putovalo do dalších koutů okresu.

Z 9 družstev v kategorii přípravka nejlépe provedl útok právě košický hasičský potěr a za čas 20.91 sekund získal nejcennější kov, stříbrnou příčku obsadily Slapy A s výkonem 28.19 sekund a třetí skončili ti nejmenší z družstva Malšice A za útok v čase 29,38 sekund.

Mezi mladšími podali nejlepší výkon členové družstva Košice A, a to 19.40 sekund, stříbrné medaile putovaly za požární útok v čase 19.56 sekund do rukou malšických Tygřic. Bronzovou příčku za čas 20.27 sekund vydobylo družstvo Košice B.

Mezi staršími nenašli konkurenci hasiči z Oltyně a zlaté kovy si zasloužili za nastříkání terčů v čase 15.06 sekund. Těsně za nimi s časem 15.12 sekund dokončil útok a skončil tak na druhém místě kolektiv z Malšic a třetí příčku obsadil sedmičlenný tým z Lomu za výkon 16.27 sekund.