Snad na konci tohoto týdne už by jihočeští kriminalisté mohli být moudřejší. Věří, že pobodaný mladší muž z Veselska konečně o svém poranění promluví.

Do táborské nemocnice se s vážnými poraněními dostal v sobotu dopoledne. Po těle měl mít podle našich informací více než deset ran, z toho několik v hrudníku. Od víkendu má za sebou již operaci a je mimo nebezpečí.

Násilí ve městěŘíjen roku 2012: Tehdy pětačtyřicetiletý Roman Koutný ve Veselí nad Lužnicí ubil šestadvacetiletou dívku, která za ním šla vyřídit mu finanční půjčku. Nesla s sebou i 20 tisíc. Když ji kusem dřeva umlátil, zabalil ji do spacáku a tělo ukryl na půdě.

Zatímco on se na nemocničním lůžku zotavuje, policisty práce teprve čeká. Jak včera potvrdil mluvčí jihočeských policistů Jiří Matzner, platné jsou stále dvě vyšetřovací verze: že byl cestou z baru napadený, čímž by víkendový případ museli vyšetřovat jako pokus vraždy, nebo si po mejdanu a údajné konzumaci drog zranění způsobil sám. Pak by kriminalisté byli bez práce.

„A právě z tohoto důvodu zatím nebudeme poskytovat žádné informace," vysvětlil Jiří Matzner zdrženlivost v poskytování bližších informací k případu.

Podle našich neověřených informací se dostal domů a až odtud mu někdo, zřejmě rodiče, volal pro pomoc. Kde je pravda, ví jen on, ale s policisty zatím odmítal mluvit.

„Snažíme se dopídit i místa, kde ke zranění mohlo dojít, a také všech okolností, které mu předcházely," dodal Jiří Matzner.

Vražda Veselím naposledy otřásla v roce 2012, kdy v říjnu Roman Koutný kusem dřeva za bílého dne ubil šestadvacetiletou dívku. Předtím se tu několik desítek let vražda nestala.