Středa bude
v Táboře ve znamení boje proti rakovině. Růžový den v pohybu se uskuteční ve Fit studiu O.K. na zimním stadionu. Jako první si zacvičí v 15.45 h zumbu děti, poslední hodina fit dance
s Olinou pro dospělé začíná v 19 h. Výtěžek z prodeje růžových triček půjde na účet Ligy proti rakovině.

Městská knihovna v Českém Krumlově se připojí
k populární Noci literatury. Cílem akce je přiblížit současnou evropskou literaturu prostřednictvím veřejného čtení. Letošní ročník se koná ve středu současně ve
22 evropských zemích a 46 městech celé ČR. Také 
v Českém Krumlově budou ve středu od 18 do 21 h číst osobnosti vždy v 18, 19 a 20 h na čtyřech místech: Regionální muzeum, Kavárna Hrádek, Synagoga Café & Bistrot Krámeček Hezky Česky.
Oblíbené Cipískoviště, tradiční akce zahajující turistickou sezonu v Písku, vypukne v pátek a potrvá do neděle. Návštěvníci se mohou podesáté těšit na obří sochy z Písku. Tentokrát se mezi pohádkovými náměty objeví také Karel IV. Program nabídne závody dračích lodí či pro děti divadlo, soutěže a hry.

Zpátky v čase se v sobotu vrátí v Purkarci. Vorařský spolek Vltavan tu pořádá den s purkareckými voraři. Na šesti zastávkách si tu budou moci děti i dospělí vyzkoušet činnosti, které lidé k výrobě vorů potřebovali. Čeká je loupání klád, výroba houžví či vrtání otvorů do klád. Po celé odpoledne bude otevřené i vorařské muzeum.

V první české soukromé přírodní zóně v Táboře Měšicích odhalí v sobotu v 15 h symbol vrchu Svatá Anna. Lidé se dozvědí o historii a také se stanou svědky křtu pohádky O narození víly Duběnky, jejíž plastika každého vítá u vstupu do lomu s naučnou stezkou. Ten se po revitalizaci stal ukázkovým přírodním parkem a v sobotu tu i poprvé zazní jeho nová hymna. 


V sobotu zve na návštěvu táborský dopravce Comett Plus. Den otevřených dveří nabídne od 10 do 15 h prohlídku, okružní jízdu historickými autobusy a poslední projížďku posledním Ikarusem 412 v republice.

Běž na věž je sportovně recesistická soutěž, která se v Jindřichově Hradci stala tradicí. Zdatní borci, kteří si troufají v co možná nejrychlejším čase pokořit 153 schodů městské vyhlídkové věže u kostela Nanebevzetí Panny Marie, mají možnost poměřit své síly v sobotu
v 8.30 h.
Přírodní výukovou zahradu chce vybudovat prachatická základní škola, která sídlí v Národní ulici. V sobotu se společně se zájemci z řad rodičů školáků pustí do brigády, jejímž cílem je dát zahradě první obrysy.

Den s 25. protiletadlovým raketovým plukem se uskuteční v neděli od 9 h na letišti ve Strakonicích. Na programu se kromě zdejších vojáků budou podílet příslušníci ostatních vojenských útvarů, složek integrovaného záchranného systému a členové zájmových sdružení. Jednou
z novinek bude legionářský kilometr. Policie ČR
a hasičský záchranný sbor zase představí návštěvníkům novou techniku.