Zdroj: Pavel Šácha

Slavnostní vyhlášení tradiční sportovní ankety se také letos stalo hlavním bodem programu Plesu sportovců. Pro ocenění si došla nejlepší desítka jednotlivců a zástupci tří sportovních kolektivů. Do Síně slávy okresního sportu byli uvedeni zasloužilí pracovníci v tělovýchově a zaplněný sál tleskal také početné enklávě mladých sportovních talentů. V doprovodných kategoriích byly uděleny dvě Sportovní ceny města Tábora.

Pozadu nezůstal ani Táborský deník, jehož čtenáři si prostřednictvím internetového hlasování určili svou sportovní hvězdu. V mimořádně sledovaném hlasování se nejvýrazněji činili příznivci florbalisty Josefa Mareše, který je oporou divizního týmu 1. FbK Tábor a figuruje na čele střelecké listiny celé soutěže.

V hlavních kategoriích jednotlivců a kolektivů se narodilo pořadí na základě hlasů poroty, kterou určili organizátoři celé akce z České unie sportu.
Mezi sportovci se podle očekávání prodral na anketní trůn letecký akrobat Martin Šonka. Na svou trofej a putovní pohár pro vítěze si ale sáhne až později, neboť se v den konání akce připravoval v Emirátech na start závodu Red Bull Air Race. Vítězné pocty se za něho dočkal kolega z táborského Aeroklubu Ondřej Minich. Hosty Plesu sportovců ale Martin Šonka přesto alespoň na dálku pobavil, a to různými variantami předtočených videorozhovorů. Největší ohlas měla sekvence pro případné obsazení desáté příčky. „Jestli jsem skončil na desátém místě, tak jsem teda pěkně zklamanej," vzkázal novopečený nejúspěšnější sportovec okresu do Tábora s potutelným úsměvem.

Na pomyslné stupně vítězů ho v letošním anketním pořadí doprovodili stříbrný kapitán druholigových hokejistů Tábora Jakub Matušík a talentovaný atlet Štěpán Svoboda. Talentovaný výškař se z důvodu startu na Hustopečské laťce vyhlášení nezúčastnil a při ceremoniálu ho zastoupil trenér Roman Bém.

V kategorii nejúspěšnějších sportovních kolektivů si konečně a po zásluze vybojovali prvenství druholigoví hokejisté HC Tábor před úspěšnými ligovými kadetkami Volejbalu Tábor a fotbalisty FC MAS Táborsko coby obhájci prvenství.
Pocity vítězů si hokejoví Kohouti užívali plnými doušky a čerstvě nabyté trofeje prošly brzy po korunovaci ostrou zatěžkávací zkouškou. Důkazem velké radosti se stala i rozjasněná tvář trenéra vítězné party Tomáše Matušíka: „Jsme na to ocenění opravdu pyšní a moc si ho vážíme,. Stojí za ním spousta práce hlavně od hráčů, ale i od dalších lidí v klubu. Když jsme se při vyhlášení druhého místa dozvěděli, že vyhrajeme, musím říct, že jsem byl dojatý. Gró večera se pro nás ale odehrálo už předtím, to když jsme v těžkém zápase porazili Nymburk," neopomněl kouč zmínit podvečerní výhru 6:3 nad Nymburkem.

Po anketním ceremoniálu a slavnostním přípitku v hotelovém salónku už vypuklo v Palcátu bujaré plesové veselí…

POŘADÍ NEJLEPŠÍCH
Jednotlivci: 1. Martin Šonka (letecká akrobacie), 2. Jakub Matušík (lední hokej), 3. Štěpán Svoboda (atletika.výška), 4. Jakub Ťoupalík (cyklistika), 5. Denisa Švecová (cyklistika), 6. Jakub Lemberka (dlouhý triatlon), 7. Zuzana Šilhavá (karate), 8. Martina Mikulášková (cyklistika), 9. Anna Tůmová (šachy), 10. Matěj Vaněk (kanoistika na divoké vodě).
Kolektivy: 1. HC Tábor muži, 2. Volejbal Tábor kadetky, 3. FC MAS Táborsko muži.