Most na trati do Prahy:
celková délka: 100 m
celková šířka: 13 m
celková váha: 200 t
celá konstrukce bude dokončena během října

 Řidiči, kteří pojedou ve večerních, nočních a časných ranních hodinách dnes a zítra po dálnici D3, musejí počítat s uzavírkou úseku mezi 62. (začátek D3 na hranici Jihočeského a Středočeského kraje) a 70. kilometrem (nájezd na Chotoviny). Práce na trati dálnici uzavřou v noci z úterý 30. září na středu 1. října a případně i v noci na 2. října, a to vždy od 19 do osmi hodin. Druhá z uzavírek je rezervní, pokud stavbaři práci zvládnou rychleji, dojít k ní nemusí. 

Jedná se o stejný důvod uzavírky jako o víkendu a v červenci, tedy o pokračování montáže železničního mostu, který je součástí IV. železničního koridoru a vlaky do Prahy povede po mostě nad dálnicí.

Zhotovitel modernizace trati, firma OHL ŽS, dále řidiče upozorňuje, že pokud ve vymezené době zůstanou na parkovišti u čerpací stanice Benzina na 63. kilometru ve směru na Tábor, už z něj po uzavření úseku neodjedou.

Objízdná trasa je vedena po původním hlavním silničním tahu I/3 (nyní II/603) přes obce Sudoměřice u Tábora, Moraveč a Rzavá. Policisté na uzavřeném i objízdném úseku zvýší dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Vzhledem ke zkušenostem z předešlé uzavírky, k noční době a k propustnosti objízdné trasy se nepředpokládá tvoření kolon. Případné problémy, které by mohly vzniknout, například při dopravní nehodě na objízdné trase, budou policisté připraveni v co nejkratší možné době řešit.