Pro letošní sezonu přichází skiareál Monínec s další novinkou, kterou ocení především lyžaři z Tábora. Zavádí skibus. Před zahájením sezony, lanovka se poprvé rozběhla již ve středu, provozovatel Jaroslav Krejčí potvrdil, že ke skibusům z Prahy přidávají i skibusy z Tábora. Klapla tak dohoda s Comettem Plus.

„Vůbec první autobus přistavíme v pondělí v osm hodin ráno, a to na stanoviště číslo 22 na autobusovém nádraží," upřesnil šéf dálkové dopravy Comett Plus Oldřich Janíček.
Ze stejného místa bude autobus v pondělí, středu a pátek odjíždět dvakrát denně. Odpolední spoj bude navazovat na večerní lyžování.

„Spoj na večerní lyžování mi autobusem bude vyhovovat hodně, protože nerada jezdím ve tmě a ještě po kluzké silnici. Bude to tedy takové bezstresové, protože jezdím i s vnukem. Ranní spoj asi využívat nebudu, to je na nás až moc brzy," plánuje Dana Houdková, která již druhým rokem učí lyžovat pětiletého vnuka Matouše.
Teď však záleží, nakolik budou místní lyžaři přistavených autobusů využívat, aby nová služba neskončila jen u pokusů.

„Z ohlasů na Facebooku víme, že skibusy lidé chtěli. Tak doufám, že je budou využívat a že tedy budou fungovat. Ale máme k tomu sportovní přístup v duchu hesla, že kdo nic nedělá, nic nezkazí," počítá provozovatel lyžařského centra Jaroslav Krejčí i s nezdarem.

Dnes začínají

Dnes, 14. prosince, začíná sezóna také v areálu Radvánov u Mladé Vožice a Hůrka u Jistebnice.
U prvního se vlek spustí v 9 hodin, u druhého ve dvě odpoledne. Ceny i provozní časy zůstávají na stejných úrovních jako v předchozí sezónu. Z obou míst nám to včera potvrdili za provozovatele Miroslav Grunt a z Hůrky Vladimír Novák.

Důležité informace

SKIBUS TÁBOR – MONÍNEC

Poprvé vyjede v pondělí, pak vždy ještě ve středu a v pátek. Odjezd ze stanoviště č. 22 na autobusovém nádraží v Táboře na denní lyžování je v 8 hodin, na večerní v 17 hodin.
Zastávka na trase: Náchodské sídliště v 8.10 a 17.10 hodin.
Z Monínce do Tábora autobus odjíždí v 15.55 a 21.15 hodin, opět se zastávkou na Náchodském sídlišti.
Cena zpáteční jízdy: 50 korun dospělý i dítě. Pasažér ale zaplatí jízdu včetně skipasu, a to přímo u řidiče autobusu, který mu vydání skipasu v pokladně vyřídí.
V autobuse si mohou cestující nechat věci, otevřen bude při denním lyžování od 11.45 do 12.15 hodin.
Místo v autobuse si můžete rezervovat na stránkách Comettu Plus, hned na titulní straně v nabídce vlevo, poslední řádek. Skibus je ale možné využít i bez předchozí rezervace. V případě velkého zájmu a naplnění kapacity však dostanou přednost zákazníci s platnou rezervací.

RADVÁNOV U MLADÉ VOŽICE

Lyžování začíná dnes v 9 hodin. Areál nabízí dvě sjezdovky: turistickou modrou o délce 760 m a červenou o délce 660 m. Dále jsou k dispozici dětské sjezdovky o délce 200 a 100 m.

HŮRKA U JISTEBNICE

Lyžování začíná dnes ve 14 hodin. Délka vleku je 220 metrů. Ve všední dny odpolední lyžování stojí 80 korun, večerní 100 Kč. O víkendu dopolední 60 Kč, odpolední 80 a večerní 100 korun.