Pro fanoušky Michala Davida: Ikona diskotékové a popové scény již brzy rozjede své show plné známých hitů
v Táboře. Koncert Michala Davida na ploše táborského zimního stadionu se koná již v pátek od 20 hodin. Vstupenka na stání vyjde na 390 korun, za sedadlo na tribuně zaplatíte 550 korun. S námi ale neutratíte ani korunu. Předplatitelé Táborského deníku si mohou koncert užít zcela zadarmo. Pokud již mají nastřádané body ve věrnostním programu AboBonus, kde si vstupenky za body vymění. Lístky k vyzvednutí pak jsou v redakci Táborského deníku. Ve středu vám je v přízemí budovy vydáme do 17.30 hodin, ve čtvrtek  do 16 hodin a v pátek do 14.30 hodin. 

Hlavatce připravily oslavu pro děti: V sobotu děti oslaví svůj den. Bohatý odpolední program i s podvečerní zábavou pořádá obec ve spolupráci s TJ Jiskra, letos s tématem souhvězdí. Akci můžete navštívit na hřišti, v případě nepřízně počasí přesunou pořadatelé zábavu do sálu KD. Během odpoledne i večera bude v provozu občerstvení. Účast na odpoledním programu je zdarma, vstup na večerní zábavu 50 korun.

V Radkově opraví výtluky:  Zastupitelé obce schválili drobné opravy vozovek. Jedná se o výtluky na cestě směrem k Huku a propadlé kanálové mříže. Starosta obce Tomáš Bálek odhaduje cenu v řádech desetitisíců korun. Přesná částka vyplyne z nabídky firem.

Ochotníci zahrají dánskou hru: Ve Vlkově v sobotu zahrají Sebraní ochotníci z okolí povedenou taškařici. Název Jeppe z Vršku napovídá, že půjde o humorné divadelní dílo. Frašku napsal Ludvig Holberg původem z Dánska. Představení začíná v 18 hodin. Zhlédnout je můžete v sálu Kulturního domu ve Vlkově.

V Táboře zastaví Kinematovlak:  Tábor se stal jedinou jihočeskou zastávkou Kinematovlaku, který před týdnem vyjel ze Zlína a koncem týdne již zastaví na táborském nádraží. Toto kino na kolejích je již tradiční součástí doprovodného programu Zlín Film Festivalu. Při své pouti dorazí celkem do dvanácti českých měst
a nabídne projekce oblíbených dětských filmů. Vstup je zdarma. Páteční dopoledne je promítání určené pro školáky, další již i pro veřejnost. Filmy budou promítat až do 15.30 hodin
 a v sobotu pokračuje opět od devíti. Na plátně se objeví Krteček, Maxipes Fík, Mach a Šebestová, Krkonošské pohádky a další. 
V kinovozu nechybí ani herna zvaná Vláček Hráček a historický vůz s výstavou o historii železnice. 

Odtajní tajemné kameny: Nejen turisté, ale určitě 
i mnozí obyvatelé Tábora 
se dodnes občas zastaví 
u masivních kusů kamene, které leží pod okny městského úřadu ve Střelnické ulici, na výjezdu ze Žižkova náměstí. Zamysleli se nad nimi i radní a usoudili, že už je třeba dát jim pravá jména. Aby každý věděl, že nejde jen o odhozené zbytky ze stavby, ale o artefakty s historií. Brzy by se totiž 
u nich měly objevit popisy upřesňující jejich původ 
a význam.