Tržnice, zelenina, Veles, bunkr civilní obrany i zkratka z Budějovické ulice do centra. Tím vším byla v minulosti budova, která je od jara nevyužitá. Do teď se tento status nezměnil a hned tak asi nezmění.

Občané žijící v blízkosti objektu se na zasedáních zastupitelstva Tábora dožadovali, aby tam nevznikla herna či klub. Rádi by i nadále obchůdky. Radní se dělí mezi ty, kteří chtějí prodejní plochy a ty, kteří by uvítali i klub, nikoli však hernu.

Maso Planá, které má objekt pronajatý až do roku 2015, hledá do Velesu nového podnájemce. Ve výběru má zcela volné ruce, pouze však v oblasti potravinářství, služby či administrativy. Sehnat někoho, kdo bude ochotný a schopný konkurovat všude přítomným supermarketům, je velký oříšek. Co s budovou o rozloze 874m2 bude teď, po půl roce „temna“?

„Stále se nám nedaří sehnat zájemce. Je to těžké, protože budova by měla být využívána na potravinářské účely. Jenže prostor nemůže zajistit zákazníkům plný komfort, parkováním počínaje. Problém je i maloobchodní konkurence a supermarkety,“ otevírá problém výkonný ředitel Pavel Kváč z Maso Planá. Budovu společnost nabízela i svým zákazníkům, marně. Zájem projevili lidé nabízející služby, ale ne takové, které by byli po chuti radním. Budova je prázdná.

„Realitní poradci nám pro tuto lokalitu doporučili, abychom budovu předělali na zábavní podnik. Jenže to se lidem nelíbí. Bude to tedy na rozhodnutí radnice, co tam chce mít. K jednáním o dalším postupu by mělo dojít v listopadu,“ dodal Kváč.

Na podnájmu by podle něj společnost nechtěla vydělávat, jde jí údajně o to, aby na ní neprodělávala, jako je tomu nyní. Zda-li zůstane otevřený průchod veřejnosti, jasné není.

„Případné úpravy budovy by musely být se souhlasem radnice, takže to zase není nic nekontrolovatelného,“ uzavřel Kváč.

David Peltán