PÁTEK 29. DUBNA

* 20.00 hodin

 Tábor - Recykle Music Bar

 V netradiční roli se dnes večer představí herečka Bára Hrzánová v táborském Recykle music baru. Tentokrát nebude v divadelní roli, ale vidět a poslechnout si ji můžete coby zpěvački kapely Conduango.


SOBOTA 30. DUBNA

* 8 hodin,
Veselí nad Lužnicí
Spolu s turisty se dnes můžete vydat krajem rybníků. Připraveny jsou buď pěší trasy v délce 10, 20, 35 a 50 km a nebo cyklotrasy dlouhé 30 – 130 km. Start je mezi 6 – 10 hodinou ve sportovním areálu Hokejka, cíl tamtéž mezi 11 – 18 hodinou. Na trasu 35 km je odjezd vlakem v 7.02 hodin, vede Richard Černý, na trasu 10 – 15 km odjezd v 8.02 hodin, vede Miroslava Chumová. Jízdné 90 Kč.

* 8.15 hodin,
Planá nad Lužnicí
Na pochod se můžete vydat i z Plané nad Lužnicí. Patnáctikilometrová trasa začíná v Třebelicích a vede přes zříceninu hradu Dobronice a kolem řeky Lužnice do Bechyně. Odjezd z Plané do Tábora je v 8.15 hodin autobusem č. 13, vlak z Tábora vyjíždí 9.07 hodin. Návrat z Bechyně vlakem ve 14.04 hodin do Tábora, odtud autobusem č. 13 v 15.06 hodin zpět do Plané nad Lužnicí.

* 9 hodin, Tábor

Další cyklovýlet je zorganizován z Tábora. Okruh dlouhý 40 km vede přes Stříbrné Hutě, Chýnov a Sezimovo Ústí znovu do Tábora. Sraz těch, kteří mají chuť šlápnout do pedálů, je v 9 hodin před nádražím ČD. Vede Josef Doležal.

* Táborsko
Sobotní noc bude patřit čarodějnicím. V Bechyni mají sraz v 17 hodin před kulturním domem a poté se vydá strašidelný rej ulicemi města. Na malé čarodějnice a čaroděje čekají hry, soutěže a také oheň. V Dírné bude pálení čarodějnic předcházet lampionový průvod. Sraz je v obci rovněž v 17 hodin. Ve stejný čas začíná i tradiční slet malých čarodějnic pod Hýlačkou na Větrovech, který pořádají táborští turisté. Připravena jsou různá kouzla a hry se závěrečným ohněm. Odvážní mohou vystoupat na rozhlednu a podívat se, kde mají slet další čarodějnice. V Plané nad Lužnicí se čarodějnice začnou slétat úderem 17 hodiny na ostrov a pokusí se svým počtem o další zápis do plánské knihy rekordů. O program, ve kterém nebudou chybět soutěže pro děti a k tanci i dobré náladě bude hrát skupina Klávesy Band, se postarají místní hasiči. Čarodějnické rejdění v Želči se koná na návsi od 18.30 hodin. Připravte se na plnění nejrůznějších čarodějnických úkolů,, ale jen za nedeštivého počasí. Dražické čarodějnice se ke svému reji sejdou v 19 hodin. Akce bude spojena se stavěním májky, k dobré náladě zahraje skupina George. Při špatném počasí se čarodějnické rejdění přesune do Palerma. Večer odstartuje také keltský svátek Beltine na Housově mlýně v Táboře.

NEDĚLE 1. KVĚTNA

* 16.30 hodin, Tábor
Církev československá husitská Tábor zve na májový koncert lásky a vděku, který se koná ve Sboru Božích bojovníků. Na klavír zahraje Eva Peřinová, na cello Jan Škrdlík a Ludmila Peřinová se svým žákem Petrem bude zpívat. Dobrovolné vstupné bude věnováno na invalidní vozík pro postiženou Kristýnu Tefrovou.

* 14 hodin, Bechyně
Městské muzeum Bechyně ve spolupráci se Střední ekologickou školou ve Veselí nad Lužnicí připravilo výstavu věnovanou oslavě 430. výročí založení Černické obory Petrem Vokem a 240. výročí Zámecké jízdárny. Vernisáž začíná ve 14 hodin v Městském muzeu a výstavu můžete navštívit do 30. června. ⋌