Olší u Tábora - Mighty Sounds netrpělivě čeká na Dorren Shafeer
Většinu z nabitého programu již má festival spolu s téměř desetitisícovým davem vyznavačů ska a punku za sebou. Od pátku se na louce za vesničkou Olší, která připomíná festivalové předměstí, již vystřídaly desítky kapel a účinkujících. Na velkou hvězdu se však stále čeká. Nedělní večer totiž přivítá Jamajčanku a legendu ska Dorren Shaffer.
„Na tu se hrozně těším, údajně je ještě slavnější než Derrick Morgan, který tu byl loni a byla to naprostá bomba,“ řekla Deníku Andrea Bartáková, která do Olší zavítala s dvacetičlennou partou z Prahy a spolu s tisíci dalšími lidmi žije tři dny ve stanovém městečku.
Vedle češtiny ale v malé vesnici u Tábora zní angličtina, němčina a také slovenština. Od pořadatelů největšího festivalu v Evropě, jenž nabízí tento styl hudby, jsme zatím získali počet sobotních návštěvníků. Bylo jich 8500, ale na konečný součet se čeká až po uzavření bran festivalu. Je totiž jisté, že Dorren Shaffer přiláká další fanoušky. „Lidi jsou tady super,“ pochvalovali si i zpěvák a saxofonista německé kapely Yellow Cap Kay a Michael, jímž hlavní scéna patřila v sobotu odpoledne a kteří diváky v žáru slunce nenechali ani na chvíli vydechnout.
Velmi očekávanou kapelou byli v sobotu večer kanadští The Real McKenzies. Na diváky pod scénou spustili neutuchající smršť skotského punku a frontman nenechal nikoho na pochybách: praví Skoti skutečně pod killtem nic nenosí. Jako jediná kapela si do Olší přivezla dudy.
Mighty Sounds zní na louce u Olší již počtvrté. Na sedmi hudebních scénách se letos střídá celkem 150 kapel, 100 DJ´ a divadel a dalších performancí. Hlavními osobnostmi jsou bezesporu jamajští veteráni Denis Alcapone, kterému scéna patřila v sobotu v noci, a Dorren Shaffer. Její koncert začíná dnes po 21. hodině.