Svátek Země, který připadá na 22. dubna, měl u zemědělské školy, ve studentském háji,  ekologickou náplň, která poutala jak děti, tak dospělé. Tématem bylo průmyslové zemědělství jako zdroj znečištění planety. V průběhu celého dne byly na náměstí a v prostorech botanické zahrady připraveny zajímavosti pro veřejnost. Kompostárna Jarošovice ve spolupráci s Biologickým centrem Akademie věd přichystala pro zájemce ekokompost a expozici o půdě včetně praktických ukázek. Malí návštěvníci si zase mohli zalovit živočichy v bazénku nebo si například prohlédnout živého švába. 

V pátek si ochranu planety připomenou ve veselské ekologické škole, kde budou zjišťovat kvalitu vody v místních pískovnách nebo studních lidí z města. Připojí se také táborská zoo, která si program připravila na sobotu. Nejen nejmenší návštěvníci pomůžou zachránit planetu topící se v odpadcích, ale zájemci si vyzkouší i své stopařské schopnosti. Pokusí se od sebe rozeznat například stopy lva a medvěda. Za absolvování úkolů i za vyplněný ekologický kvíz čekají na děti odměny. Chybět nebude komentované krmení a dospělé může zajímat ukázka stříhání ovcí.

Program v zoo: 11 hodin – komentované krmení nosálů; 12.30 hodin – komentované krmení lvů; 13 – 14 hodin – stříhání ovcí pro veřejnost; 14.30 hodin – komentované krmení tygrů.