Běh, jehož účelem je podpořit dobrou věc, bude v sobotu startovat na soběslavské plovárně. Vybrané startovné poslouží na provoz a aktivity dobrovolnického centra Rolničky, které se věnuje dětem i dospělým s mentálním i kombinovaným postižením.

Pro účastníky si letos organizátoři přichystali několik novinek. „Oproti prvnímu ročníku si bězci mohou vybrat mezi dvěma trasami o délce asi šest a půl kilometru, klasickou trať či army s překážkami. Navíc je připravena army trasa na vzdálenost pět set metrů i pro děti,“ informovala Ludmila Pokorná z Diakonie Rolnička, která má na starost vztahy s veřejností. „Dobrou věc můžete podpořit i chůzí, chystá se i pěší trasa kolem devíti kilometrů,“ říká fundraiserka.

Startovné pro jednotlivce činí tři sta korun, přihlásit se k účasti mohou i čtyřčlenné týmy, ty zaplatí tisíc korun, registrace na dětský běh stojí padesát korun a na pěší trasu se vydáte za stokorunu.

„Zaplacené startovné je darem na podporu dobrovolnického centra Rolničky. Dobrovolníci pomáhají tam, kde to milující rodina ani profesionální sociální služby nedokáží – stávají se pro lidi s postižením prvními opravdovými kamarády,“ vysvětlila Renata Štaubrová, koordinátorka dobrovolníků.

Letos si organizátoři přejí překonat loňská čísla. „Loni se Dobroběhu zúčastnilo 234 běžců a ve prospěch dobrovolnického centra jsme získali 72 tisíc korun, letos bychom tyto čísla rádi překonali,“ vyjádřila přání Ludmila Pokorná. Registrace dobroběžců začíná v devět hodin ráno, lze se přihlásit i dopředu přes webové stránky. Více informací najdete na www.dobrobeh.rolnicka.cz.