Pro milovníky zvířat

Městští strážníci ve Veselí nad Lužnicí zjistili, že služba nemusí být pouze rutina, ale může přinést i nevšední zážitky. Podařilo se jim nalézt přímo
v lokalitě Horusického rybníka zraněného orla mořského. Zvíře odchytili a kontaktovali záchrannou stanici pro zraněné živočichy ve Voticích. Tam velkého dravce nakonec i převezli a předali ho do péče zaměstnanců záchranné stanice.

Pro Táboráky

Lužnická ulice v Táboře sice ještě není ve své definitivní podobě, ale od pátku do 6. ledna se tak bude alespoň tvářit. Vedení města informovalo, že v této době ji řidičům pustí do plného provozu a nebudou muset čekat u semaforů. Po šestém lednu se ale do ulice opět vrátí stavební firma a postup prací určí další režim. Záležet bude na počasí. Hotovo ale má být kromě položení tichého asfaltu v únoru příštího roku. Už do Vánoc by se ale měla představit protipovodňová zeď v kompletním obložení kamenem.

Pro táborské běžce

Významného životního jubilea se zítra dožívá běžkyně a propagátorka běhu pro veřejnost Eva Pláničková, která celý život zasvětila atletice a zůstala Táboru věrná. Oslaví ve čtvrtek krásné kulaté šedesáté narozeniny. Dopomohla lize žen k nejlepšímu umístění a nespočet závodů sama vyhrála. Největší radost jí dělají její potomci Eva i Pavel, kteří vystudovali ekonomiku a mají dobře nastartováno. Přejeme pevné zdraví, hodně optimismu a sportovních úspěchů i v dalších letech.

Pro všechny

Populární betlémy ve Hvožďanech se opět hlásí o slovo. Pokud si budete chtít odpočinout od úklidů i pečení cukroví, zajeďte se podívat „do stodůlky" u Pokorných. Výstava betlémů tady začíná již 
v sobotu v 10 hodin a potrvá do třetího ledna. Otevřeno bude každý den od 10 do 17 hodin. 
O tři dny později pak můžete dojet do Soběslavi, kde budou mít také betlém, tady ale živý. Zahájení je naplánované na 
16. hodinu v parku u knihovny. Součástí ztvárnění betlémského příběhu je i průvod a předání světla z Betlému.

Pro Sezimovo Ústí

Zastupitelé rozhodli, že cena za likvidaci odpadu zůstane pro občany města na 500 korunách za osobu a rok.