Nápad uspořádat dražbu za účelem pomoci lidem s nevyléčitelným onemocněním měla vychovatelka Iveta Staňková.
„Chtěli jsme podpořit dobrou věc a prokázat zájem o osud lidí, kteří jsou nuceni bojovat s nepřízní osudu. V hospici o tom zatím nevědí, chceme je oslovit, až budeme znát celkový výtěžek,“ uvedla.

Návštěvníci si mohli u stánků ve foyer jídelny koupit kalendář školního klubu a řadu ručních výrobků: keramiku, zdobené květináče, květiny či povlaky na polštáře. Na mlsné jazýčky tu čekala nabídka domácího pečiva. „S dětmi z družiny jsme upekli v kuchyňce různé druhy domácího pečiva a vše se hrozně rychle prodalo,“ dodala vychovatelka Hana Pavlišová.

Úderem 16. hodiny začala dražba. Vše měly v režii děti. Před pultem se o mikrofon střídala Adéla Koželuhová se Štěpánem Kobližkou. O některá díla byl velký zájem, jiná postupovala do druhého vyvolávacího kola. Nejnákladnějším výrobkem byla asi zebra, která vznikla z 1375 hřebíků, kupodivu se však prodala pod vyvolávací cenou, za 290 korun.

Číselník kalkulačky, který se promítal na plátno, se nakonec zastavil na sumě 3470 korun. To však nebyl celkový výnos. Pro potřeby domácího hospice Jordán poputuje od plánských školáků částka 12 974 korun. K jejímu slavnostnímu předání dojde v prostorách školního klubu v úterý 19. června ve 14 hodin.

Na závěr měla děvčata z klubu připravené módní překvapení: přehlídku šatů domácí výroby z nezvyklých materiálů.