Sportovní areál ve městě se brzy dočká moderního zázemí. Přes třicet let staré stavební buňky zmizí a na jejich místě vyroste nová budova.  Radnice našla potřebné finance ve vlastním rozpočtu, momentálně ale zkouší také získat desetimilionovou dotaci od ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Bořit i stavět se má začít, pokud vše dobře dopadne, v průběhu letních prázdnin, věří místostarosta Václav Matějů. „V tuto chvíli probíhá výběr zhotovitele. Pokud se po vyhlášení výsledků nikdo neodvolá, mohli bychom stavbu v létě zahájit." Podle jeho slov bude stavba rozdělena do dvou let. „Co zhotovitel nestihne postavit letos, to dodělá v příštím roce. Hotovo by mělo být do příštího léta," vysvětluje Václav Matějů.

V novém areálu, jehož vyprojektovaná cena je 45 milionů korun, by měli sportovci najít nejen nové sociální zázemí, ale také ubytování. „V areálu vznikne i tělocvična s tanečním parketem, který bude sloužit zdejším tanečnicím. Ty zatím trénují na různých místech ve městě," naznačuje místostarosta, co vše se v nové přístavbě u zimního stadionu změní.
Stavební buňky byly do Veselí nad Lužnicí přivezeny před více než třiceti lety.  „Tehdy sloužily coby zázemí pro stavební dělníky, kteří pracovali na budování dálkového plynovodu," vybavuje si Václav Matějů.

Stavba skončila, ale buňky zůstaly. Tehdejší vedení města se je nakonec rozhodlo využít jako zázemí pro hokejovou halu. Současným hygienickým standardům a moderním trendům již ale přestaly vyhovovat.

Vedoucí TJ Lokomotiva Radim Heřman už se upřímně těší, až buňky zmizí. „Už aby byly pryč. Byly totiž opotřebené už v době, kdy je sem odněkud přivezli. Dnes už jsou totálně mrtvé, to už ani jinak nejde pojmenovat. Špatné, dožité a nefunkční je zde prakticky úplně všechno," popisuje stav současného sociálního zázemí.

Buňky u zimního stadionu se nelíbí ani obyvatelům, kteří je považují za ostudu města. „Je to příšerné a nedůstojné. Máme tady vcelku moderní sportoviště, a pak takovéto ohavné sociální zázemí. Těším se, až to zmizí," řekla Růžena Malá. Nejen její přání by se mohlo splnit už brzy. Objekt má zmizet během prázdnin.

René Flášar