Chlapci chodili za školu

V pátek 22. května v 10.30 hodin si hlídka městské policie všimla dvou chlapců zdržujících se ve skupině bezdomovců v parku na Pražském sídlišti. Školáci (11 a 12 let) nebyli schopni strážníkům odpovědět na otázku, proč se neúčastní školního vyučování. Ředitelka školy potvrdila, že v tu dobu se výuka skutečně konala. O věci bude vyrozuměn Orgán sociálně-právní ochrany dítěte, který prověří, zda rodiče uvedených dětí nezanedbávají péči o jejich povinnou školní docházku.

Neoprávněně vylepovaly plakáty

Krátce po 22. hodině v pátek 22. května zachytila kamera dvojici dívek, která na ulici 9. května vylepovala plakáty na různá místa. Dívky (17) následně zastavila hlídka strážníků, která jim nařídila vylepené plakáty odstranit. Přestupek proti veřejnému pořádku byl projednán na místě v blokovém řízení.

Rušili noční klid

Krátce před půlnocí vyjela jedna z hlídek noční směny městské policie do jednoho z bytů v ulici U Obecních domů. Jeho obyvatelé si totiž stěžovali na rušení nočního klidu. Strážníci zjistili, že si v bytě udělala mejdan skupinka mladistvých osob. Šestnáctiletá dívka si bez vědomí rodičů pozvala domů šest kamarádů, se kterými požívala alkoholické nápoje. Kontrolou jejich věku se ukázalo, že hranice plnoletosti dosáhli pouze dva z nich, ostatní byli ve věku od 13 do 17 let. Výsledky provedených dechových zkoušek u těchto pěti mladistvých se pohybovaly v rozmezí od 0,4 do 1,3 ‰ alkoholu. Podnapilé děti si na místě převzali jejich rodiče. O jejich závadovém jednání bude vyrozuměn Orgán sociálně-právní ochrany dítěte. Dívka, která mejdan uspořádala, je podezřelá ze spáchání přestupku na úseku ochrany před alkoholismem, neboť podala alkohol osobám mladším 18 let.