Chtěl obejít zákon, teď mu hrozí tři roky vězení

Veselí nad Lužnicí - Muž středního věku z Veselska je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Rozhodnutím městského úřadu, a dokonce i okresního soudu, měl až do ledna 2017 zákaz řízení motorových vozidel. Přesto se rozhodl zákon obejít a pořídit si „nové" řidičské oprávnění. Přihlásil se proto do autoškoly, kterou absolvoval, včetně praktických jízd. Při následném podání žádosti k vydání řidičského oprávnění však tato skutečnost vyšla najevo. Místo pro řidičský průkaz tak muž půjde před soud. Hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky.

Havaroval pod vlivem a bez řidičáku

Tábor - Hlídka městské policie našla na parkovišti u Knížecího rybníku v příměstské části Zárybničná Lhota havarované vozidlo značky Fiat, které bylo přední částí najeté v oplocení přilehlé nemovitosti. V blízkosti vozidla následně zajistili dva podnapilé mladé muže. Jako řidič se přihlásil starší z nich (25). Strážníci mu orientační dechovou zkouškou naměřili 2,1 promile alkoholu v krvi. Dále zjistili, že není držitelem řidičského oprávnění. Jeho spolujezdec (24) měl v dechu 1,7 promile. Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Nechal psa volně pobíhat po Budějovické ulici

Tábor - Na náměstí Františka Křižíka si strážník městské policie všiml muže, který přecházel frekventovanou Budějovickou ulici mimo přechod pro chodce. A nejen to. Doprovázel ho pes střední rasy, který před ním pobíhal na volno. Pes samostatně přešel zmíněnou komunikaci a sám pokračoval dále po chodníku mezi chodci. Strážník muže (46) vyzval, aby si psa upoutal na vodítko, neboť svým jednáním porušoval obecně závaznou vyhlášku města. Dotyčný místo aby uposlechl, začal být arogantní a strážníka urážel. Dále odmítal prokázat svou totožnost a opakovaně uvedl smyšlená neexistující data. Zákrok nakonec skončil jeho předvedením na služebnu policie, kde byly údaje o jeho osobě zjištěny. Muž se bude zpovídat z několika přestupků ve správním řízení.

Recidivistka kradla potraviny

Tábor - V sobotu a v neděli řešila městská policie krádež potravin v prodejně Albert v ulici 9. května a v Penny marketu. Obě měla na svědomí šestačtyřicetiletá žena.