Někdy mezi druhou hodinou odpolední od neděle 17. února do druhé hodiny odpolední úterý 19. února se vloupal zloděj do jedné z rekreačních chalup v jihovýchodní části obce Ratibořské Hory na Mladovožicku. "Po násilném vstupu zde odcizil starožitné předměty, a to hodiny, váhu, hmoždíř a několik žehliček," upřesnil Miroslav Doubek, jihočeský policejní mluvčí.

Vlastní krádeží a poškozením zařízení chalupy způsobil majiteli souhrnnou hmotnou škodu ve výši bezmála 42 tisíc korun. Po zloději či zlodějích, stejně jako po odcizených předmětech, pátrají policisté místně příslušného Obvodního oddělení Mladá Vožice.

V regionu se nejedná o ojedinělý případ, proto policisté upozorňují a zároveň žádají chalupáře, ale i stálé obyvatelé obcí na Mladovožicku, aby možnému výskytu zlodějů věnovali maximální pozornost. "Jakékoliv poznatky k podezřelému výskytu osoby, osob či vozidla, stejně jako k podezřelé nabídce prodeje výše uvedených věcí, sdělte prosím mladovožickým policistům na jejich služebně," dodává.

Informovat policii můžete také na telefonu 974 238 720 či cestou policejní linky číslo 158.