POCTIVÝ NÁLEZCE VRÁTIL PENĚŽENKU I S OBSAHEM

Kasírovací peněženku obsahující větší finanční hotovost a stravovací poukázky nalezl v neděli 20. ledna v podvečer řidič autobusu nedaleko finančního úřadu. Muž nalezenou věc předal hlídce městské policie.

Podle obsahu peněženky strážníci usoudili, že jejím majitelem bude pravděpodobně některý z rozvozců jídla. "Proto počali postupně kontaktovat firmy, které se touto činností v Táboře zabývají. Po několika telefonických hovorech se skutečně podařilo majitele vypátrat a naditou peněženku mu v pořádku vrátit," doplnil fakta Pavel Šimek, mluvčí městské policie.

UKRADL POWERBANKU

Powerbanku v ceně 499 Kč si chtěl v pondělí 21. ledna odpoledne nezákonným způsobem přisvojit pětatřicetiletý muž v prodejně Lidl v Soběslavské ulici. Poberta si v oddělení s elektronikou uschoval uvedené zboží do kapsy u bundy a pokusil se jej bez zaplacení pronést pokladní zónou.

Jeho počínání však neuniklo pozornosti ostrahy, která muže zadržela. "Přivolaní strážníci pachatele prověřili a přestupek proti majetku s ním projednali na místě pokutou v příkazním řízení," osvětlil formu potrestání Pavel Šimek.

PODEZŘELÝ SE PŘIZNAL

V pondělí 21. ledna vyjížděli strážníci k dalšímu případu, a to krátce po 16. hodině po upozornění operačním střediskem na podezřelého prodejce, který na parkovišti u obchodního domu Kaufland nabízel kolemjdoucím zákazníkům ke koupi zboží různého druhu.

Na základě podrobného popisu uvedeného svědkem se hlídce nejprve podařilo nalézt vozidlo, ze kterého měl muž zboží nabízet. "Jednačtyřicetiletého muže následně strážníci objevili v nedaleké herně, kde hrál na automatech. Obchodník se k prodeji parfémů, holicích strojků a držáků na mobil doznal. Jeho jednáním došlo k porušení tržního řádu města a bude zpracováno pro správní řízení," dodal detaily.