Od rána běželo banální soudní líčení, na která je Stanislav Snášel již zvyklý. Ráno rozdával široké úsměvy, všechna kladená obvinění označoval za vymyšlená. Pak ale přišlo překvapení, které jeho úsměv zkřivil. V obálce jak soudci Petru Černému, tak jemu přišlo oznámení o zahájení dalšího trestního stíhání. Figuruje v něm škoda za dalších 80 milionů, které změnily pohled i na vazební důvody.

"Zvyšuji trest na délku kolem osmi let odnětí svobody a navíc k tomu vstupují další okolnosti, když během dnešního hlavního líčení prokazatelně lhal a neuváděl konkrétní skutečnosti týkající se místa jeho bydliště, pracoviště a zdrojů příjmů," zdůvodnil  předseda senátu Petr Černý Snášelův okamžitý nástup do vazby. Od chvíle, kdy k soudu dorazila ona obálka, čekala eskorta za dveřmi.

"Je to překvapení. Tady v Táboře se bránit nemá cenu. Když člověk dochází na všechna jednání a pak ho tady seberou, tak je to takový naschvál. Už jsme dvakrát dávali stížnost na podjatost… všichni ostatní jsou venku a já jsem zase jediný, který jde. Tak to je trochu nestandardní," vyjádřil se Stanislav Snášel.   

Nové obvinění ale přišlo i na kolegy Stanislava Snášela, a to Martina Harta, jemuž je kladena vina za 30 milionů, a Karla Berku za 40 milionů. 

V pondělí se  v Táboře odehrávalo další soudní jednání, na která je už Stanislav Snášel zvyklý. Před senátem seděl spolu s Karlem Berkou, on za podvody a zpronevěru za více než 100 milionů, kolega Berka jen za zpronevěru.
Sedmdesátiletý Karel Berka se rozhodl nevypovídat, devětačtyřicetiletý Snášel odpovídal na otázky ochotně.

„Obžaloby jsou ale smyšlené, kategoricky s nimi nesouhlasím, možná v tom jsou i peníze, nic v nich není pravda. Já se cítím poškozený a nechápu, že jsem před soudem," reagoval na obvinění, která se týkají i bytů v domě v Nerudově ulici. Lidé, kteří za byty zaplatili, dodnes na nich mají uvalenou zástavu, kterou jim slíbili odstranit, ale podle státní zástupkyně zůstalo jen u slibů.

Celá obžaloba žalobkyni Aleně Píchové zabrala na přečtení 50 minut, sepsanou ji měla na devíti stránkách. Celý spis kauzy Snášel už má 3500 stránek. Poškozených vlastníků je celkem šestnáct. „Tihle dva nás podvedli a my už nemůžeme byt znovu za plnou cenu koupit," vyjádřila se poškozená Olga Jordáková.