Výtržníci poničili plot hřiště

Tábor – Táborští policisté pátrají po pachateli, který po sobě v Měšicích v Míkově ulici zanechal poničený plot dětského hřiště. Stát se tak mělo v době uplynulého týdne, a to od dopoledních hodin pondělí dne 12. října do ranních hodin středy dne 14. října. Městu Tábor vandalským skutkem vznikla škoda ve výši 15 tisíc korun. Případ tak policisté šetří jako trestný čin poškození cizí věci a žádají každého, kdo by k objasnění skutku mohl podat jakoukoli informaci, aby tak učinil na služebně v Divadelní ulici nebo na telefon 974 238 700.
Od pumpy ujíždí bez placení

Ujíždění od pump má jako hobby

Sezimovo Ústí – Sezimovoústečtí policisté šetřili v závěru uplynulého měsíce případ, kdy mladý muž natankoval u benzinové čerpací stanice v Plané nad Lužnicí bezmála 40 litrů naturalu a poté v Nissanu Almera z místa bez placení ujel. Dopustil se tím přestupku se škodou ve výši 1100 korun. Přesto policisté i tyto přestupky šetří, což přineslo ovoce. V závěru týdne ho dopadli. Podezřelým je mladý muž z Českokrumlovska, pro něhož je ujíždění od pump koníčkem. Opět ho proto čeká soud, kde se již nebude zpovídat pouze z přestupku, ale z přečinu krádeže. Do vězení může jít až na tři roky.

Drogy prodával pár z Pelhřimovska

Tábor – Kriminalisté ze skupiny na potírání drogové kriminality v závěru týdne zadrželi dva dealery, kteří na Táborsku prodávali pervitin. Jde o pár mladé dívky a chlapce z Pelhřimovska, kteří v posledních třech letech byli za distribuci drog již odsouzeni. Znovu se vrátí do soudní síně, kde si vyslechnou ortel. Znít může až na deset let za mřížemi.

Na rváče museli použít slzný plyn

Tábor – V neděli v jednu ráno vystartovaly dvě hlídky strážníků do Palackého ulice, kde si před barem vyřizovali účty dva oilí muži. Šarvátku museli strážníci ukončit použitím slzného plynu. Jeden z účastníků rvačky utržil ránu do obličeje, proto byl převezen do nemocnice. Druhého zdravotníci ošetřili na místě. Věc byla prozatím kvalifikována jako přestupek proti občanskému soužití a bude se jí zabývat správní orgán města.

Kličkoval s dítětem po silnici

Tábor - V sobotu v 21 hodin upozornil občan městskou policii na opilého muže tlačícího dětský kočárek Dobrovského ulicí. Kličkoval s ním středem ulice, několikrát s kočárkem narazil i do zaparkovaných aut. Přitom v kočárku třiatřicetiletý muž vezl půlročního kojence. Se strážníky však nespolupracoval a dechovou zkoušku na alkohol odmítl. Ve správním řízení se bude zpovídat z přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi a vyrozuměn bude i odbor sociálně-právní ochrany dítěte.
Tomu se naštěstí nic nestalo a skončilo v rukách matky.

Školák se usadil uprostřed přechodu

Tábor – Ani páteční večer nezůstal bez komplikací s opilci. Po 22. hodině museli strážníci v centru města sbírat teprve patnáctiletého kluka, který se v silné opilosti usadil uprostřed přechodu. Byl pozvracený a tak opilý, že ani nemohl mluvit. V jeho dechu strážníci naměřili 1,9 promile alkoholu, a mladík tak následně putoval na dětské oddělení nemocnice.