Ve městě ho zadrželi místní policisté. "Že je po něm vyhlášeno celostátní pátrání zjistili lustrací v policejním systému, kde na něj okresní soud vydal příkaz k zatčení. Hlídka muže zadržela a převezla na obvodní oddělení k provedení dalších úkonů," upřesnil mluvčí jihočeských policistů Milan Bajcura okolnosti zadržení hledaného muže, který si teď na svobodné projížďky autem bude muset na delší dobu nechat zajít chuť.

Tábor - Za bílého dne se měl neznámý muž u čelkovického mostu dopustit násilí na mladé ženy. Městští policisté ke Granátové skále vyjížděli ve 14.30 hodin. "Hlídka zjistila, že se jedná o partnerskou dvojici problémových osob, kterou strážníci dobře znali z předchozích zákroků. Zpočátku docházelo mezi aktéry k verbální výměně názorů, po chvíli se ale situace opět počala vyhrocovat," popsal mluvčí MěP Tábor Pavel Šimek. Ačkoli už na místě byli strážníci, útočníkovi (38) to evidentně nevadilo a opět se svou pětadvacetiletou partnerku pokusil fyzicky napadnout. Muži zákona jej ale zpacifikovali a převezli na služebnu státní policie k ověření totožnosti. "Napadená žena neutrpěla žádné zranění, přivolání záchranné služby odmítla. Věc skončí jako přestupek proti občanskému soužití u správního orgánu," dodal Pavel Šimek.

Tábor - Problémoví lidé zaměstnali v sobotu strážníky ještě jednou, a sice na parkovišti v Zavadilské ulici. Oznámení, že nemají své psy na vodítku, přijali na služebně krátce po 13. hodině. Zasahující hlídka strážníků zjistila, že psy dvou bezdomovkyň pobíhají po parkovišti mimo dosah svých majitelek. Přivolaly si je, až když viděly černé uniformy strážníků. Přestupek bude projednán ve správním řízení, neboť porušily městskou vyhlášku. Ta volné pobíhání psů zakazuje.