Smutný konec pátrání

Bechyně – Čtyřiaosmdesátiletý pohřešovaný muž z Bechyně, který v pondělí odešel k lékaři, ale nevrátil se domů ani o sobě nepodal zprávu, byl nalezen mrtev. Při pátrací akci objevili policisté ve středu odpoledne jeho tělo v říčce Smutná, kam zřejmě nešťastnou náhodou spadl.

Auto jako trezor opět selhalo

 Oltyně - Ponechat cenné věci v automobilu je hazard, ovšem ponechat PIN kód u karty je téměř jistota, že o peníze přijdete! Bechyňští policisté pátrají po dosud neznámém pachateli, který se dne 21. října krátce před polednem v obci Oltyně na Táborsku vloupal do vozidla tovární značky Dacia. Po násilném překonání skleněné výplně okna levých předních dveří se dostal do vnitřních prostor vozu, kde našel pánskou peněženku s finanční hotovostí, platebními kartami a s osobními doklady. Když u jedné z karet našel i PIN, vybrat z účtu značnou částku peněz už bylo hračkou. Celková škoda včetně poškození vozidla byla odhadnuta na 85 tisíc korun. Policisté vyzývají občany, aby pokud si všimnou podezřelého chování cizích osob u zaparkovaných vozidel, neváhali a okamžitě kontaktovali policii na lince tísňového volání 158.

Kradla v nemocnici

Tábor - V úterý v 16.45 hodin vyjížděla hlídka strážníků do táborské nemocnice, kde byla personálem při krádeži přistižena pětatřicetiletá žena. Pachatelka se ve služebních prostorách nemocnice pokusila odcizit použité oděvy zdravotníků, dále balení jednorázových žínek a desinfekční roztok. Perlustrací osoby strážníci zjistili, že se jedná o recidivistku. Ta svým jednáním opět naplnila skutkovou podstatu přestupku proti majetku, který bude projednán ve správním řízení.