„Jako šéf bavorské správy hradů a zámků, která patří pod jeho ministerstvo, je Söder taky svým způsobem nejvyšším pánem i na tomto zařízení vysoko nad Salzachem, pokládaném za nejdelší hrad na světě," píše deník PNP. Prozrazuje, že ministr nicméně svého oře sám „nekočíroval", ale nechal ho vést za uzdu jedním z mužů doprovodu. V každém případě si prý zážitek z průvodu asi 1500 kostýmovaných účastníků za přihlížení tisícovek návštěvníků vychutnal, dodává list. Doprovázeli ho rovněž v sedlech poslanci zemského sněmu Günther Knoblauch (SPD) a Ingrid Hecknerová (CSU), v jiné skupině jel také starosta Hans Steindl.

Bavorská jezera dominují

V celoněmeckém „koupacím" kompasu 2016 dominují v žebříčku 2292 míst bavorská jezera. První je Walchensee v okrese Bad Tölz (plocha 16,4 kilometru čtverečního), mimo jiné snadno dostupné z dálnice A95. Na druhém místě je Chiemsee, na třetím Altmühlsee.

Ze srazu dvojčat v Berlíně.Zdroj: Deník/repro PNPSraz dvojčat

V Berlíně se konalo 14. setkání dvojčat. „Každá dvojice se stejně oblékla a učesala," poznamenává PNP. Nebezpečí záměny sourozenců tedy bylo enormní… Asi 60 dvojic se na závěr společně vyfotografovalo.
Pro mnoho účastníků to byla schůzka se starými známými, poznali se už při minulých srazech. Nejmladším sourozencům jsou čtyři roky, nejstarším 85. „Vícečetných porodů v Německu přibývá. V roce 2014 přišel na svět rekordní počet 25 954 dvojčat," dodává pasovský list.