"Teď máme jarní prázdniny na Českobudějovicku, příští týden budou v Praze. Očekáváme proto, že návštěvnost bude stále velmi dobrá," řekla Eva Černíková ze Skiareálu Lipno. V provozu tam jsou všechny vleky a lanovky a návštěvníci tak mohou lyžovat na více než 11 kilometrech sjezdovek.

Přestože ve městech teploty v těchto dnech dosahují až jarních hodnot, na horách jsou podmínky odlišné. "Je tu chladnější počasí než třeba v Českých Budějovicích," uvedla Černíková.

V lyžařském středisku na Zadově připravují na sobotu na sjezdovce Kobyla akci u příležitosti 100. dnu provozu v této sezoně. Návštěvníci se mohou těšit na zlevněné skipasy i některé druhy občerstvení. "Na sjezdovce je stále přibližně metrová vrstva sněhu," uvedl Petr Vondraš ze zadovského střediska.

Více než 21 kilometrů sjezdovek je v provozu i v lyžařském areálu Hochficht na česko-rakouské hranici Šumavy. "Sněhové podmínky jsou na počátek března excelentní a vypadá to, že se sněhem vydržíme až do plánovaného ukončení sezony 2. dubna. Zejména poránu a dopoledne nemá lyžování chybu," řekl ředitel skiareálu Hochficht Gerald Paschinger.