Program bude pořádně nabitý, protože závodit se bude hned v devíti vypsaných kategoriích: Baby 60, Školní 50, Easykart 60, Mini 60, Rotax Max, Rotax Junior Max, OK + OK Junior a KZ2.

V Písku se na atraktivní závod jako vždy pečlivě připravují. „Připraveni už jsme," hrdě hlásí ředitel závodu Václav Kudrle, jenž očekává účast zhruba kolem devadesáti jezdců. „Na prvních dvou letošních podnicích šampionátu v Chebu a Vysokém Mýtě bylo vždy do pětaosmdesáti účastníků. Pokud jich k nám přijede přes devadesát, tak budeme spokojeni. Na startu bude naše kompletní špička a třeba se objeví i někteří zahraniční piloti," přeje si.

Generálkou na mistrovství republiky byl pro písecké pořadatele Pohár Autoklubu, který se konal v polovině června. „Účast byla velice slušná. Měli jsme tady 146 jezdců. Bylo to ale dané i tím, že se jely také vytrvalostní kategorie. Pohárový závod probíhá přece jen ve volnějším režimu než mistrovství republiky. Ale všechno klapalo bez problémů," spokojeně Kudrle konstatuje.

V Písku kladou velký důraz především na bezpečnost všech účastníků závodů. „Udělali jsme opět nějaké úpravy. Přibyly úplně nové bezpečnostní balíky, které jsme si sami vyrobili. Dráha je dobře koncipovaná. Pro jezdce je zajímavá a kvalitní," vypráví Kudrle a nabízí ještě jednu zajímavou a příjemnou novinku. „Naše dráha byla zhomologována na další tři roky," může se pochlubit.

Už v pátek se bude na Hradišti od 8.15 po celý den trénovat a večer od 17 do 20 hodin budou probíhat administrativní přejímky. Ty budou pokračovat i v sobotu od 7 do 10. V pravé poledne odstartují oficiální volné tréninky, na které naváží v 16.40 tréninky měřené.

Hlavní závody jsou na programu v neděli. V 8 hodin se začíná warm upem. První série finálových jízd je na programu v 9.10, druhá ve 12.10. Superfinále odstartuje ve 14.25 a na 17.15 je plánováno vyhlášení výsledků.