Celkem bude na programu osm závodů. Šest rovinových a dva překážkové. „Původně jsme měli v plánu devět dostihů, ale jeden překážkový jsme museli zrušit, protože přihlášeni byli pouze dva koně,“ vysvětluje hlavní organizátor mítinku Karel Kučera.

Součástí programu bude jako každoročně dostih poníků a také závod pro neregistrované koně. Přestávky vyplní kynologické ukázky.

Vrcholem celého odpoledne bude Velká cena Netolic. Steeplechase cross country na 4100 metrů, která se poběží na závěr programu v 16.30 o velice zajímavou sumu osmdesát tisíc korun. Dostih třetí kategorie je vypsán pro pětileté a starší koně. Přihlášeno je jich zatím sedm. „Přihlášky do hlavního dostihu jsou ale stále otevřené, takže není vyloučeno, že koní bude ještě víc. Dotace je skutečně zajímavá,“ přikyvuje Kučera.

V Netolicích se vždycky běhaly spíše překážkového dostihy. „Je fakt, že překážkových koní k nám jezdí méně,“ posteskne si Kučera. „Den před námi se běhá v Pardubicích, což nám asi nějaké koně stáhne, ale tak tomu bylo vždycky,“ přemítá.

Na vině může být i změna termínu. „Dříve u nás byly dostihy v červnu, ale dvakrát jsme je rušili kvůli počasí. Proto jsme sáhli v posledních letech po srpnu,“ dodá.