Zámecké město se stalo centrem zájmu také v případě E.ON Triathlon Teamu, který měl narozdíl od prvního pohárového podniku na startu téměř kompletní enklávu svých borců. V táborských sítích nakonec uvízla dvě prvenství i další čtyři medailová umístění.

Parádní formou se prezentovali dorostenečtí reprezentanti Šimon Kuncl a Niki Kášková, kteří na trati zásluhou kvalitních výkonů dominovali. Zlepšenou výkonnost oproti evropskému vystoupení ve Vídni vykazoval také další dorostenec Lukáš Červenka. Po tradičně skvělém plavání, kdy vylézal z vody jako první, odkroužil na čele i cyklistiku. V běhu mu ale úmorné vedro vzalo hodně sil a musel se spokojit se stříbrem. Další táborští závodníci Tomáš Čulík a Martin Vítů se v tomtéž závodě poskládali na 6., resp. 7. místo, Jan Větrovský byl jako jediný z osmnácti startujících nucen z boje odstoupit.

Cenné kovy těžili na Vysočině také ti mladší zástupci E.ON Triathlon Teamu. Ze stříbra se ve svých kategoriích radovali benjamínek David Macek a starší žák Lukáš Zadražil. Bronz si přisvojila starší žákyně Barbora Macková. Mladší žák Jan Burgstaller a starší žákyně Tereza Kunclová dosáhli v Telči na 5. pozice. Bezprostředně po pohárovém klání v Telči zamířila enkláva táborských triatlonistů k přípravnému pobytu na Lipno.