Z osmi míst pro jihočeské triatlonisty obsadili Táborští více než polovinu. Nejžhavějším želízkem táborského triatlonu bude pod Ještědem bezpochyby Martin Kozojed a na senzační výsledek si brousí zuby také nesmírně progresivní Eliška Říhová. Ta přitom na předchozí letní olympiádě dětí a mládeže startovala ještě jako akvabela.

„Dobrý výsledek můžeme očekávat také od Roberta Kostlána,“ kalkuluje před startem olympijského triatlonového programu Michal Háša, trenér táborského týmu. „Na své druhé hry odjede Michal Macháček, užít si olympijskou atmosféru se chystá také Natálie Stuchlíková.

Klub od Jordánu ovšem zásobil i okolní krajské reprezentace. Barvy Středočeského kraje budou hájit David Korous a Denisa Červenková. Za Vysočinu bude bojovat jedna z favoritek žákovského závodu Kateřina Mičková.

Vzhledem k přetlaku špičkových triatlonistů na jihu Čech se do nominace v tomto odvětví nevešel čerstvý mistr republiky v terénním triatlonu Jakub Homola, ale představí se v běhu na 1500 metrů.

Účinkování táborských nadějí ve víru olympiády mohou příznivci Triathlon Teamu sledovat buď přímo v dějišti her, ale také v přímých vstupech na obrazovce České televize. Individuální závody v triatlonu jsou na programu v úterý 26. června, o den později se koná klání štafet.