Navzdory mrazivému počasí a konkurenci televizního hokejového přenosu z olympijských her se přišlo na Komoru podívat ke stovce diváků, což je pro tento v Táboře novotou vonící sport výtečná zpráva. K nesmiřitelným, leč přátelsky vedeným turnajovým bojům se k Lužnici sjelo pět mužských celků, a také dva ženské týmy. Divákům měly svorně představit atraktivitu amerického fotbalu, a to se jim povedlo.

Iniciátor akce, prezident a trenér domácích Foxes Tábor Zdeněk Kuzbach měl ze zájmu diváků o americký fotbal oprávněnou radost.

„Jsem rád, že si sem lidi našli cestu. Na to, jaké bylo počasí a že v televizi běžel zápas našich hokejistů o bronz, není ta návštěva vůbec špatná,“ pochvaloval si.

Jestli si něco táborští organizátoři představovali trochu jinak, pak to byly klimatické podmínky. Původně plánované sousloví „turnaj na sněhu“ vzalo za své a zápasy se hrály na tvrdém, zmrzlém terénu.
„Je to škoda, sníh strašně chybí; doufali jsme, že bude nasněženo a tak dva stupně nad nulou. Teď máme zhruba minus sedm a hrajeme spíš na zmrzlém blátě. Myslím si ale, že na první ročník se to vcelku povedlo,“ podotkl Zdeněk Kuzbach.