Nadmíru prestižní turnaj O českokrumlovský pohár sezval do boje osm regionálních výběrů, které doplnil ještě domácí tým SKB Český Krumlov. V barvách týmu Jižní Čechy se představily táborské naděje Helena Novotná a Zuzana Kočová, které bojovaly po boku Daniela a Davida Dvořákových (Sokol České Budějovice), Robina Tancera (SKB Český Krumlov) a Barbory Kortusové (SKB Dobrá Voda).

Jihočeský výběr vstupoval do turnaje podle žebříčkového umístění jako pátý nasazený. Ve tříčlenné základní skupině na úvod zdolal Jižní Moravu 5:2, aby ve druhém duelu podlehl východočeskému celku těsně 3:4. Po postupu do vyřazovacího pavouka narazila jihočeská družina na TCM Středočeský kraj a jasná výhra 6:1 ji posunula do semifinále proti Pražanům. Reprezentanti hlavního města nakonec domácí regionální zástupce do finále nepustil a zvítězili 4:3. Jižní Čechy si nakonec na vytouženou medaili nesáhly. Družstvo s táborskými dívkami v sestavě podlehlo výběru ze severu Čech znovu těsně 3:4 a v konečném účtování se muselo spokojit s nepopulárním čtvrtým místem.

Helena Novotná se Zuzanou Kočovou nechaly na kurtu všechny své síly, ale přes maximální úsilí to ve většině případů na hráčky z elitní desítky kategorie U13 nestačilo a role tahounů se ujali jejich týmoví parťáci. Už jen samotný start v krajském výběru pro ně představoval obrovskou zkušenost a čest.