V prostředí polského městečka Szczecinku se o víkendu rozhostila atmosféra mezinárodního Závodu olympijských nadějí v triatlonu.

Dvanáctičlenná reprezentační výprava z České republiky změřila v tomto prestižním podniku síly s absolutní mládežnickou špičkou Polska a reprezentanty Slovenska.

Pod vedením svého trenéra Martina Hotového a jeho kolegy Josefa Mužíčka absolvovala závod i čtveřice nominovaných zástupců E.ON Triathlon Teamu. A vedla si velmi zdatně.

Lukáš Zadražil si v kategorii starších žáků zajistil bronz a pomohl družstvu ke stříbru. Ve stejné věkové kategorii dívek dokončila Diana Třebická svůj závod na 9. místě a v soutěži družstev se mohla radovat ze zlata. Radost z týmového prvenství si užila také táborská dorostenka Niki Kášková, jež v individuálním závodě obsadila 4. pozici. Také v kategorii dorostenců měl E.ON Triathlon Teamu svého zástupce. Šimon Kuncl dokončil závod jako nejlepší z českých mladíků na 7. místě a ze soutěže družstev si domů odvezl bronz.

Trenér E.ON Triathlon Teamu Martin Hotový tentokrát hodnotil účinkování svých čtyř svěřenců z pozice jejich reprezentačního kouče: „Asi nejlepší výkon z našich táborských závodníků předvedl Lukáš Zadražil. Všechny tři disciplíny zvládl opravdu perfektně a není mu co vytknout. U Niki Káškové můžeme být psokojeni s plaváním. Cyklistika toho obecně moc neukázala, bohužel při vjezdu do depa udělala hrubou chybu a ztratila tak třicet vteřin. Ty jí nakonec chyběly v boji o medaili, protože k bronzu měla blízko. Škoda, že na poslednímkilometru běhu trochu odpadla. Šimon Kuncl si po solidním plavání počínal na cyklistice ve velké skupiněmazácky. Také běh u něj vypadal velmi slibně, což je pro nás velký příslib. Diana Třebická odjela do Polska jako náhradnice, což se dozvěděla docela pozdě. V plavání a na kole odvedla průměr, ale moc se nám líbila její běžecká část."