Pohár u Nisy měl mezinárodní punc a stal se součástí seriálu kvalifikačních závodů na přebory České republiky. Mezi tisícovkou závodníků z několika států nechyběla ani sedmičlenná výprava táborského Sokola - a vedla si velmi zdatně, když hned čtyři její členové obsadili bodované pozice.

Nejvýrazněji se prosadil dorostenec Jan Mašek, který si od Nisy odvezl druhé místo. Turnajem procházel bez výrazného zaváhání a ve finále prohrál smolně až v „golden score“.

Trenér Sokola Tábor Karel Zivčák k jeho vystoupení poznamenal: „Na Honzovi se možná trochu projevila únava z předchozího dne, kdy startoval za českou reprezentaci v Brémách a po výborném výkonu se mu podařilo vybojovat bronzovou medaili.“

Chuť si Jan Mašek spravil ve vyšší věkové kategorii, kterou stejně jako na minulém turnaji ovládl.

Další bodované, byť ne medailové pozice si v Jablonci zajistili Sebastian Doubek a starší žákyně Eliška Albertová. Oba shodně obsadili pátá místa. Ve stejné kategorii starších žáků skončil na bodovaném sedmém místě s bilancí dvou výher a dvou porážek Samuel Zivčák.

Táborské barvy reprezentovali na severu Čech ještě Adam Laškaj, Lucie Matušicová a Adéla Borovičková, těm se však nepodařilo probojovat z prvního kola turnaje.