Ve čtvrtém kole Uniqa extraligy volejbalistů  hladce vyhrál úřadující český mistr z Č. Budějovic nad Od. Vodou.

Domácí trenér Jan Svoboda dal příležitost i hráčům, kteří se neobjevovali v základní sestavě, na lavičce náhradníků tak zůstali třeba nahrávač Zapletal nebo kapitán Sukuba. Petera Pláteníka, který by měl být v letošní sezoně největší smečařskou hvězdou extraligy, do sestavy nepustila zraněná záda. Právě na postu smečaře se poprvé na delší časový úsek objevil mladík Šulista, bohužel ale v průběhu výměny špatně došlápl a přivodil si výron v kotníku. Jeho premiéra v extralize (epizodně nastoupil už v loňském ročníku), tedy mladému talentovanému smečaři pořádně zhořkla…

Jihostroj Č. Budějovice se chystá na úterní střetnutí Ligy mistrů, ve kterém přivítá od 18.00 ruský Lokomotiv Novosibirsk.

Jan Svoboda (Jihostroj ČB): „Výkon Odolene Vody mi byl sympatický. Ve hře soupeře byly výborné momenty třeba při hře v poli, ale chyběl tlak na podání  a razance. Rozhodli jsme se pro změny, zásadní byla na postu nahrávače. Měli jsme snahu vyzkoušet Šulistu, bohužel to pro něj nedopadlo dobře, je to škoda, snaží se, trénuje dobře, doufám, že jeho zranění nebude vážné."

Vladimír Bednář (Od. Voda): „Bylo to jednoznačný zápas. Držím palce, aby České Budějovice hrály také dobře v Lize mistrů. Moc světlých okamžiků v naší hře nebylo, spíš to byla příprava na zápasy se soupeři, se kterými budem hrát o udržení nebo o play off."

Jihostroj Č. Budějovice – Aero Od. Voda 3:0 (17, 13, 19), čas: 67 minut, rozhodčí Večeřa, Buchar, diváků 750.

Jihostroj Č. Budějovice: Habr, Kriško, Mach, Sobotka, Fila, Rojas – libero Juračka (střídali. Šulista, Michálek). Trenéři Svoboda, Pochop.