Čtvrtfinálovým soupeřem Jihostroje bylo turecké mužstvo Ankary. Krajské město a celý Jihočeský kraj postihla v den zápasu nepříjemná sněhová kalamita, kvůli které dorazilo do sportovní haly méně diváků, než by si jistě samotní hráči přáli.

Jihostroj zahájil v sestavě Zapletal, Pláteník, Fila, Sobotka,  Novotný, Mach a na liberu nastoupil Petr Michálek. David Juračka, který poslední ligové zápasy kvůli nemoci vynechal, byl ovšem rovněž připraven zasáhnout do hry. Jihostroj si v úvodu vypracoval po esu Novotného tříbodový náskok a po prvním technickém oddechovém času vedl 8:6. Turci se dokonce na chvíli dostali do vedení 10:11, ale po druhém oddechovém čase Jihostroj opět vedl 16:14. Jihočeši se pak dostali do čtyřbodového trháku a první set bez problému vyhráli. Set zakončil zkažený servis Ankary a Jihostroj ho vyhrál 25:21.

Turkům ale vyšel výborně nástup do druhého setu a za stavu 0:4 si trenér Svoboda vybral oddechový čas. Jihočechům se pak podařilo alespoň částečně Ankaru přibrzdit, po prvním technickém oddechovém čase ale Turci stále vedli 6:8. Když se díky dvěma skvělým podáním Turci opět dostali do čtyřbodového vedení, přišel druhý oddechový čas Jihostroje.  Domácí prohrávali již 9:16. Trenér Svoboda udělal razantní zásah do sestavy. Nepomohlo to a České Budějovice set hladce 15:25 prohrály.

Krize naštěstí na českobudějovické hráče nepřišla a Jihostroj vedl ve třetím setu 8:5. Domácí se nezadrhli, vedli 11:7 a po druhé technické přestávce 16:13.Vedení ale nakonec ztratili a set prohráli 23:25.

Turky úspěch ve třetím setu povzbudil a i čtvrtý začali lépe. Jihostroj prohrával, avšak kontakt neztrácel.Při stavu 11:10 se dostal do vedení, které držel až do druhé technické přestávky. Pak ale musel z palubovky pro zranění odstoupit Pláteník a dramatická koncovka setu vyšla  lépe Ankaře, která ho vyhrála 27:25 a ovládla celý zápas 3:1 na sety.

Za týden musí Jihostroj v hlavním městě Turecka zvítězit, pokud chce postoupit.

Zápas rozhodovali Saša Stanišič (Švýcarsko) a Paul Catalin Szabo-Alexi (Rumunsko). V týmu Jihostroje se do hry zapojili také Habr, Kriško, Rojas, Sukuba. Zítra od 18 hodin přivítá Jihostroj v ligovém utkání Příbram.