Tábor vyhlašoval nejlepší sportovce již po dvaadvacáté. Své krále a královny opět mají jednotlivci i kolektivy. Hvězdou Táborského deníku se v konkurenci pěti dalších nominovaní stali čtrnáctiletí fotbalisté z FC MAS Táborsko. Cenu spolu s trenérem přišli převzit Václav Cízler, Ondřej Boucníka a Adam Kokeš: 

Síň slávy:
Josef PĚKNIC (karate)
Pavel DUŠEK (gymnastika)
Zdeněk KOŘÍNEK (basketbal)
Karel DOUTNÁČ (fotbal)
Miroslav DVOŘÁK (fotbal)

Ačkoli na ty „opravdové dospělácké" výkony teprve čekají, kluci už teď přesně vědí, že u fotbalu chtějí zůstat. Tahá je ze špatných nálad. „Fotbal mě baví, dodává mi energii," zdůvodňuje Ondřej. Baví i Václava, který si fotbal vybral po vzoru svého otce. „Dává mi radost do života," přidává mladý gólman.
„Já se fotbalem hlavně odreaguju od školy a od stresů," dodává ještě Adam, který na tréninky do Tábora dojíždí z Horního Bukovska.
Jejich tým FC MAS Táborsko U 14 v anketě Táborského deníku zabodoval nejvíc. Ze šesti kandidátů získali od čtenářů nejvíc hlasů. Také si je zasloužili. „Vedlo se nám dobře, stříleli jsme dost gólů a vyhráli tabulku první ligy skupiny C. Hráli jsme například proti Karlovým Varům nebo Bohemce," hodnotil Ondra loňské výkony na hřišti. 

Jakub drží čelo ankety

Už před sobotním ceremoniálem se nechal slyšet, že by bral vítězství jako velké překvapení. A najednou je na světě…! Dvaadvacetiletý reprezentant táborského ČEZ Cyklo Teamu Jakub Skála po roce znovu obsadil okresní sportovní trůn a přiložil další hojivou náplast na sezonu, která pro něj měla po úspěších z počátku roku pořádně hořkou příchuť.

Talent roku:
Tomáš MÍKA (vodní pólo)
Ondřej VESELÝ (basketbal)
Lucie PEKÁRKOVÁ (volejbal)
František VANĚČEK (gymnast.)
Michal PAVOLKA (softbal)
Klára VAŇKOVÁ (kanoistika)
Václav CÍZLER (fotbal)
Michal HANZAL (plout. plavání)
Martin KOZOJED (triatlon)
Denisa VONDRÁKOVÁ (tenis)
Vítek JANDA (florbal)
Vojtěch BŘEČKA (plavání)
Tomáš NĚMEJC (atletika)
Denisa LUKEŠOVÁ (cyklistika) 

Jaká byla vaše reakce na obhajobu prvenství?
„Rozhodně je to pro mne překvapení, letos jsem to nečekal. Neměl jsem žádné závratné výsledky, asi se přihlíželo k celkovému vítězství v poháru a sedmému místo na mistrovství světa. Ale na uplynulou sezonu bych nejraději zapomněl."

Každá zkušenost- byť negativní – bývá občas i přínosná. Platí to i v tomto případě?
„Určitě ano, vím, že si mám dávat větší pozor na své zdraví. Byl jsem v podstatě nekonečně nemocný. Objevil se vir, měl jsem angínu a nedokázal pořádně trénovat. Vlastně se to táhne od mého zranění na silnici, po kterém jsem měl dvoutýdenní výpadek, Tam to všechno začalo."

Sezonu jste nakonec kvůli zdraví skončil předčasně. Bylo to těžké rozhodnutí?
„Rozhodl jsem se tak po mistrovství republiky, které jsem jel nachlazený a nedopadlo pro mne dobře. Seděl jsem pak asi hodinu v autě a byl jsem vším hrozně zklamaný… Nakonec jsem se takhle rozhodl a dá se říct, že to bylo dobře. Vyčistil jsem si hlavu a dal si od všeho odstup."

Máte nějaká konkrétní přání do nadcházejícího období?
„Hlavně si samozřejmě přeju, abych neměl nějaký vážnější zdravotní problém. Ty dva týdny bych už nikdy nechtěl zažít…! Rozhodně bych si přál svoje výsledky zase vylepšit. Minimálně tady v českých podmínkách chci být nejlepší. Důležité je se na to dobře připravit."

Tomáš Samec: Vítej, zlatý hattricku!

Putovní trofej pro nejúspěšnější kolektiv roku zůstává minimálně na další rok chloubou pokladnice druholigového fotbalového týmu FC MAS Táborsko. Svou radost neskrýval ani výkonný ředitel klubu Tomáš Samec. Pohár si odvezete zpět do své klubové síně slávy. Ptát se na pocity je asi zbytečné…

Další umístění:
Jednotlivci:

2. Tomáš PLOJHAR (cyklistika)
3. Michal HÁŠA (triatlon)
4. Jakub MATUŠÍK (hokej)
5. Jan HRADECKÝ (triatlon)
6. Michal TOMA (fotbal)
7. Denisa MINÁRIKOVÁ ŠVECOVÁ (cyklo)
8. Jiří UHLÍŘ (bowling)
9. Jan SEDLÁČEK (kuželky)
10. Michaela DVOŘÁKOVÁ (kuželky)

Kolektivy:
2. Muži ČEZ Cykloteam Tábor
3. Muži HC Tábor

„Řečeno slovy klasika: Vítej, zlatý hattricku! Vyhráli jsme anketu potřetí v řadě a popáté v historii, a máme z toho velkou radost. Vždycky je to určité ocenění naší práce a takových cen je třeba si vážit. Uplynulá sezona sice nebyla například ve srovnání s tou postupovou tak úspěšná, ale držíme se stále na špičce druhé ligy, což nás těší."

Znovu jste za svá záda odsunuli cyklisty i hokejisty. Nakolik je to pro vás prestižní?
„Především je dobře, že se takováhle akce vůbec koná. myslím si, že je důležité nějakým způsobem ocenit lidi kolem sportu. Třeba vyhlášení mladých talentů je fajn věc. Co se týče ankety, žádné soupeření mezi sebou nepociťujeme, naopak si vždycky pogratulujeme. Kolektivní sporty jako hokej nebo fotbal se v Táboře těší velké oblibě, a to je jen dobře."

Jaká přání si ponesete do dalších měsíců?
„Chtěli bychom pokračovat v práci, kterou jsme započali, a to nejen u mužů, ale také u mládeže, kde jsme na vzestupu. Nadále si chceme udržet ekonomickou stabilitu a podle možností vylepšit naše zázemí."