Díky rodině Jana Pouzara se už tradičně setkali v příjemném prostředí restaurace u blatenského sportovního areálu.

V úvodu sezení Jan Pouzar uvítal všechny přítomné příjemným sdělením, že se všichni sešli v plném počtu, že nikdo neodešel do basketbalové nebe.

„Omluvil se krumlovskobudějovický Honza Hejpetr, neboť mu opravovali střechu na chalupě a on neměl odvahu nechat kontrolu nad prací na své rodině, i když také zcela basketbalové," líčil ve svém mailu pro Deník legendární strakonický a exreprezentační basketbalový trenér Miroslav Vondřička a dodal, že s malým zpožděním se dostavil mirovický Rafael Růžička: „Ten sice své zpoždění hlásil dopředu, aby mu nebyla snědena porce gulášové polévky, obava z prázdného talíře ale nakonec zřejmě vyhrála, protože přijel ještě před polévkou…"

Tradičně přijeli hradečtí basketbalisté Petr Hudler, Ruda Hauser, Minář, blatenskopísecký Mirek Janovský (i on nyní trochu hradecký) a Libor Pešek, mirovičtí Hájek, Toman, Kalbáč a další borci, kteří se chlubili, že si ještě občas zahrají.

Logicky nechyběla domácí parta Eichinger, Jan Kalous a Chvátal. „Trochu přibral, aby potvrdil svou přezdívku Drobek," usmíval se Vondřička, dle něhož početně zastoupeny byly i jeho basketbalové Strakonice – Jindra Frček, Ríša Bogusch, Jarda Marčal, Honza a Gusta Kochové.

Výraznou ozdobou setkání byly stále přitažlivé blatenské dámy Kubíková, Červinková, Chvátalová, Mrázková a další, které mají skvělou partu a vždy dorazí, i když mnohé v Blatné už nežijí. „Nikdo by nevěřil, že již jim bylo padesát. A žádná z nich nekulhala, jako někteří z nás," dodal Vondřička, dle něhož se při setkání ale na věkem získané bolesti zapomnělo.

Řeči se vedly samozřejmě hlavně o basketu. „Honza Hudler vzpomínal, že nejlepším obráncem byl strakonický Pepa Vávra, ale že mu to nebylo nic platné, neboť on měl odstříleno plno hodin," poznamenal Vondřička. „Všichni jsme se shodli, že peníze dnes sportu škodí. Že je dobré, že Jindřichův Hradec udržel extraligu. Že čeští chlapci mají odehráno málo minut a že fandíme Děčínu a Opavě, kde hrají prim čeští hráči."

Blatenské setkání potvrdilo, že bývalým jihočeským basketbalistům jejich sport přirostl k srdci. „Za to, že jsme se zase sešli, patří velké velké poděkovaní Honzovi Pouzarovi, jemuž tudíž přejeme, aby si vychutnal maxiláhev rumu, kterou mu dovezli kamarádi od Vajgaru," zakončil svůj mail Miroslav Vondřička.