Trojice měla až čtyřminutový náskok, do cíle v táborském areálu Komora však přijel peleton pohromadě, a na pásce se radoval z etapového vítězství Jason Van Dalen. „Foukal dost silný vítr, bylo tam i několik nepříjemných kopečků, takže to byl dost těžký závod,“ utíral si z čela pot Van Dalen, který se prosadil v závěrečném spurtu.

Ve finiši útočil na pódium i Alois Kaňkovský z elitní české stáje Elkov Author. Nakonec se ale musel spokojit se sedmým místem.
„Do areálu Komora jsem přijížděl na špici, ale v zatáčce mě potkala menší kolize a propadl jsem se až na třicáté místo. Ještě jsem se zkoušel prodrat v posledních metrech dopředu, už to ale bylo těžké,“ litoval nepovedeného finiše nejlepší muž Českého poháru.

Dnes se jela etapa z Českých Velenic do Nové Bystřice a zítra závod pokračuje předposlední etapou z Třeboně do Kaplice. „Vím, že nás čekají kopce, ale v týmu máme výborné borce, kterým podobný profil tratě vyhovuje. Věřím, že se ještě prosadíme,“ řekl po druhé etapě Alois Kaňkovský.